Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] Instalacja Landi Renzo

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
11 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   marcin 77

marcin 77
  • 12 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 12 marca 2013 - 14:14

Witam. Potrzebuję info odnośnie instalacji LR. Omega 2.0 16v . Gazownik proponuje mi taką instalkę i chciałbym przeczytać opinie posiadaczy tego włoskiego wynalazku.

#2 OFFLINE   manro

manro
  • 1 909 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 marca 2013 - 14:17

Czytasz i wszystko wiesz http://lpg-forum.pl/...nzo-omegas.html

#3 OFFLINE   marcin 77

marcin 77
  • 12 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:13

Znam to forum i zapoznałem się z jego treścią, ale chciałem usłyszeć obiektywne opinie użytkowników tego forum , a nie tylko tendencyjne wypowiedzi na lpg-forum z których wynika, że co by nie było to i tak najlepszy jest stag+ kme silver+ hana+ etc...

#4 OFFLINE   manro

manro
  • 1 909 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:29

Przecież taka jest prawda Stag lub Lpgtech , a czemu bo to proste sterowniki łatwo o wystrojenie i możesz zrobić to samemu z nudów i żaden zakład nie zrobi za ciebie tak dokładnie jeżeli masz odrobinę pojęcia. Oprogramowanie jest darmowe i każdy zakład potrafi to zrobić , poza tym te silniki nie są nowoczesne ani wymagające i lubią to co jest sprawdzone .

#5 OFFLINE   arnixx

arnixx

Klubowy "Król Julian"

• 766 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 15 marca 2013 - 16:14

Przecież taka jest prawda Stag lub Lpgtech , a czemu bo to proste sterowniki łatwo o wystrojenie i możesz zrobić to samemu z nudów i żaden zakład nie zrobi za ciebie tak dokładnie jeżeli masz odrobinę pojęcia. Oprogramowanie jest darmowe i każdy zakład potrafi to zrobić , poza tym te silniki nie są nowoczesne ani wymagające i lubią to co jest sprawdzone .

Nie rozumiem czemu starasz się wystawić na piedestał Stag'a :o

#6 OFFLINE   manro

manro
  • 1 909 postów

Napisany 15 marca 2013 - 20:32

Nie rozumiem czemu starasz się wystawić na piedestał Stag'a :o

Mam ku temu jeden powód jest nasz , tu produkowany i opracowany nie tak jak polski fiat:D I jeszcze do tego działa:D To taki patriotyzm :) A tak naprawdę to wszystkie są dobre tylko nie w naszym samochodzie

#7 OFFLINE   koles43

koles43

została babcia i C5

• 470 postów

Napisany 15 marca 2013 - 22:21

ja na temat Landi Renzo mam złe zdanie bo mam w służbowym aucie, auto przejechało 60 tkm (w 10 miesięcy)to średnio co 6 tkm jest w serwisie po 45 wymieniano wtryskiwacze i non stop problemy , nie założyłbym tego badziewia osobiście mam w dwóch omach
KME silwer + hana w V KME gold + hana i nic innego nie chce

#8 OFFLINE   thomas85pl

thomas85pl
  • 26 postów

Napisany 17 marca 2013 - 11:54

Mam ku temu jeden powód jest nasz , tu produkowany i opracowany nie tak jak polski fiat:D I jeszcze do tego działa:D To taki patriotyzm :) A tak naprawdę to wszystkie są dobre tylko nie w naszym samochodzie

No właśnie, po co Opla sobie kupować czy Merca czy inny "szajs" zza granicy skoro nasz polski Fiat czy Opel składany w Polsce też działa i jeździ? Jedyny plus który ma Stag i którym operują montażyści z zakładów staga - dla czego stag? Bo to Stag!

#9 OFFLINE   bula86

bula86
  • 487 postów

Napisany 17 marca 2013 - 18:08

No właśnie, po co Opla sobie kupować czy Merca czy inny "szajs" zza granicy skoro nasz polski Fiat czy Opel składany w Polsce też działa i jeździ? Jedyny plus który ma Stag i którym operują montażyści z zakładów staga - dla czego stag? Bo to Stag!

Bullshit. Jak porównujesz Staga do marek samochodowych będzie to co najmniej Mercedes wśród sterowników LPG :) To, że jest polski to jedno. Po prostu jest przyjemny w montażu i regulacji oraz łatwy w diagnostyce. A co najważniejsze, można śmiało stwierdzić, że jest bezawaryjny.

Ale to użytkownicy diesli wiedzą lepiej :)

#10 OFFLINE   slawOO

slawOO
  • 6 postów

Napisany 19 marca 2013 - 22:03

rowniez polecam staga

#11 OFFLINE   marcin 77

marcin 77
  • 12 postów

Napisany 20 marca 2013 - 09:49

Eh... znów temat o stagu, a miało być tak pięknie...
Przypomnę, że nie prosiłem o porównanie stag vs landi.
Jeśli znajdzie się ktoś, kto posiada doświadczenie z włoską instalacją to będę wdzięczny.

#12 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 20 marca 2013 - 11:46

Jeśli znajdzie się ktoś, kto posiada doświadczenie z włoską instalacją to będę wdzięczny.

było wcześniej:

ja na temat Landi Renzo mam złe zdanie bo mam w służbowym aucie, auto przejechało 60 tkm (w 10 miesięcy)to średnio co 6 tkm jest w serwisie po 45 wymieniano wtryskiwacze i non stop problemy , nie założyłbym tego badziewia

Na stagu:

KME silwer + hana w V KME gold + hana i nic innego nie chce

A teraz moja uwaga. Landi Renzo to dobra instalacja, ale:
- droga
- głośne wtryskiwacze
- mało zakłądów potrafi to dobrze zamontować, a jeszcze mniej skalibrować, zdiagnozować.

Nie będę porównywał do Staga, bo tego nie oczekujesz, ale osobiście nie założyłbym Landi Renzo. W dwóch autach posiadam Staga i wiem, że w kolejnym będzie ta sama centralka.