witam. co moze stukac w lewym przednim kole po wymianie tarcz i klockow?
stuka podczas hamowania od np 40kmh do zatrzymania, w rytm jak obracaja sie kola, jakby cos z tarcza bylo, rozebralem dzis wszystko - i jest cacy. po zlozeniu nadal stuka:/ nie mam juz pomysłow ..

[OB & OBFL] co stuka po wymianie tarcz i klockow??
Rozpoczęte przez
tomekMV6
, 10 mar 2013, 22:25
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 10 marca 2013 - 22:25
Napisany 10 marca 2013 - 23:49
Piasta moze stukac i moze wyc. Jak przylozyles w tarcze konkretnym mlotkiem zeby zlazla i miales pecha to lozysko moglo sie sypnac. Mi sie tak zdarzylo przy zdejmowaniu tarczy w poldku... (i zeby bylo zabawniej to na tylnej osi)
Zacisk na prowadnicach i klocki w jarzmie luzu nie maja?
Zacisk na prowadnicach i klocki w jarzmie luzu nie maja?
Napisany 11 marca 2013 - 08:06
zaciski ok, ale klocek zewnetrzny troche lata - przypasowywalem stare i jest taki sam luz.
tylko klocek to by chyba na samym koncu strzelił a nie w rytm jak sie kolo kreci.
mi tez by pasowala ta piasta, w koncu nie ma innych ruchomych i wspolpracujacych czesci procz tarcz i klockow.
ostatnio miewalem trudne do zidentyfikowanie stuki podczas dohamowywania przed swiatlami, podejrzewałem poduche amorka, a to chyba bedzie ta piasta
wstepnie dzieki:)
tylko klocek to by chyba na samym koncu strzelił a nie w rytm jak sie kolo kreci.
mi tez by pasowala ta piasta, w koncu nie ma innych ruchomych i wspolpracujacych czesci procz tarcz i klockow.
ostatnio miewalem trudne do zidentyfikowanie stuki podczas dohamowywania przed swiatlami, podejrzewałem poduche amorka, a to chyba bedzie ta piasta
wstepnie dzieki:)
Napisany 11 marca 2013 - 17:37
a prowadniki zacisku nie są wybite ?? , jak prowadniki będą wybite to zacisk będzie się tłukł i wibrował podczas hamowania
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 13 listopada 2013 - 16:14
odkopię wątek, dla potomnych u mnie było to samo i przyczyną były skorodowane tylne tarcze. Choć pukanie było czuć ewidentnie z przodu. Wymiana tarcz i klocków i jest bajka.