Dzięki za odpowiedź.
Czujnik prędkości faktycznie mam przy skrzyni wychodzą z niego 3 kabelki, z tego co miernik pokazuje 1 masa drugi prądowy, i na 3 nic czyli pewnie wyście sygnału.
Cały tempomat podłączyłem wg schematu
A - manetka, przycisk reset ("O") normalnie zwarty do +12. sluzy do dezaktywacji tempomatu.(odlaczenie od +12 wylacza)
B - manetka, przycisk "I", normalnie rozwarty, do +12 aktywacja tempomatu i zwiekszane predkosci
C - manetka, przycisk "R", normalnie rozwarty, do +12 zmniejszanie predkosci
D - czujnik sprzegla, normalnie zwarty (zwarty przy puszczonym sprzegle) do +12V. U mnie na polaczone na stale. z +12V
E - masa
F - Zasilanie, +12V, max 5A
G - swiatla STOP. ciekawostka: pozostawienie tego przewodu niepodlaczonego powoduje ze tempomat traktuje jakby byl hamulec nacisniety. Tzn aktywny stanem 'wysokim' z wewnetrznym podciaganiem do +. U siebie podlaczyme zaraz przy wlaczniku swiatel stop.
H - linia diagnostyczna. Zostawic niepodlaczone
J - polaczenie ze sterownikiem skrzyni automatycznej. pozostawic niepodlaczone przy skrzyni manualnej..
K - czujnik predkosci. Ja podlaczylem do niebiesko - czerwonego w kostce od radia.
Ja u siebie zamiast manetki omegi zastosowałem 3 przyciski
on-off
2x przycisk zwierany "dzwonkowy" do przyspieszania i zwalniania
F- (zasilanie +12v max 5A) ja u siebie podłączyłem A, D, F razem, prąd wziąłem z zapalniczki
Testowałem miernikiem kostkę tempomatu wszędzie gdzie prąd ma być jest, wszytskie przełączniki działają.
Hamulec narazie na stałempodłączony do +
I .... tempomat nie dudu nie chce działać. Nie wiem jak sprawdzić sygnał z czujnika prędkości i czy tempomat wogóle jest sprawny.
Tempomat pochodził od automatu 3.0 v6 anglik.
Czy coś źle podłączyłem źle?
Nie wiem gdzie sprawdzić kod silnika? ja mam 2.8 dti 2000r
nie wiem jak sprawdzić kod silnika może po vin?
vn1f9ccl521877404