Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

ile ciemne szybki ??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
13 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   niedzwiedz 24

niedzwiedz 24
  • 69 postów

Napisany 06 października 2007 - 04:05

witam czy orientuje się ktoś iloe kosztuje przyciemnienie kombiaka łoncznie z przednimi bocznymi ??ile czasu to trwa,a może macie kogos wypróbowanego kto fachowo to robi a najlepiej z Opolskiego, :?:

#2 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 06 października 2007 - 07:53

http://forum.omegakl...=przyciemnianie

Zaponznaj się z tymi tematami.

A co do polecenia to może ktoś coś doradzi. A jeżeli nie to pozostaje Ci zapytać tu:
http://groups.google...amochody?lnk=sg

A w przyszłości polecam częściejsze używanie przycisku "SZUKAJ" ;)

#3 OFFLINE   kylunio22

kylunio22
  • 145 postów

Napisany 07 października 2007 - 19:55

siema jesli chcesz wiedziec to kombiaka bedzie kosztowac 300 gora 350 zl
• Język polski? Po co mi to? I tak wszyscy mnie rozumiejom!

#4 OFFLINE   niedzwiedz 24

niedzwiedz 24
  • 69 postów

Napisany 12 listopada 2007 - 18:24

ja przyciemniłem wszystkie szybki za 600pln wszędzie gdze dzwoniłem cena była mniej więcej równa tylnie całkiem ciemne przednie trochę jaśniejsze jest bosko tylko nie pomyślałem o, lusterkach bocznych bo bardzo odbijają się od szyb i przy cofaniu w nocy muszę opuszczać w dół szybki żeby nic nie przyczepić . Dodany obrazek

#5 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 18 listopada 2007 - 16:57

fajny efekt dają szyby w kolorze auta..
ps. będziesz teraz miał bailando jak Cię pały złapią..

#6 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów

Napisany 18 listopada 2007 - 20:31

w lecie widziałem jak koleś skrobał golfine bo przednie szyby w drzwiach miał ciemne i sie doczepili wiec koleś nożyk i dawaj po szybie :mrgreen: ale to było u nas w GB może inaczej na to patrzą

ps. efekt zajefajny

#7 OFFLINE   markus

markus
  • 427 postów

Napisany 19 listopada 2007 - 17:32

Zgadzam się,sam widzialem jek policjant wziąl miernik zmierzyl i dal kierowcy wybór albo mandat i zabierze dowód albo sam(kierowca) będzie drapal.Nie pamiętam ale policjant mówil że dopuszczalne jest 25% przyciemnienia.

#8 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów

Napisany 19 listopada 2007 - 20:26

dopuszczalne jest 25% przyciemnienia.

przednich szby oczywiście drzwiowych dozwolone jest zaciemnienie max o 30%

#9 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 19 listopada 2007 - 21:14

Kurde ja się zastanawiam nad pieceowym przyciemnieniem - tylko nie wiem gdzie to mogę u siebie w zachodniopomorskim zrobić i ile taka przyjeność moze kosztowac. chcę zostawić tylko 180 stopni z przodu - reszta ma byc czarna

#10 OFFLINE   poscig

poscig
  • 25 postów

Napisany 24 listopada 2007 - 01:24

Witam koledzy.Ja po kupnie omegi musialem zyc we Wloski sloneczku i dostalem namiar na faceta ,ktory zajmuje sie tylko przyciemnianiem.Uzylem foli jak mnie zapewniono najnowszej technologi na ktora wystawione sa certfikaty i dokument atestowy.Jak zapenial montazysta nie ma problemu z przepuszczalnosci tylko w razie wypadku szyba taka nie peka w kawaleczki a zacjhowuja sie jak klejona.Folia charakteryzuje sie duzym odbiciem sloneczka a o malym zaciemnieniu od srodka.W efekcie folia na moich lekko fabrycznie zielonkawych szybach dala efekt odbicia lekko lustrzanego w kolorze nadwozia.Obecnie szyby w sloneczny dzien daja najlepszy efekt nie tylko wizualny gdzie ciezko dostrzec pasazerow,ale rowniez baaaardzo dobrze chronia wnetrze przed nagrzewaniem sie(wazne jak ktos skorki ma),od srodka natomiast jest ciezko sie zorientowac ,ze cos w ogole ma sie na szybce.W nocy natomiast nie mam najmniejszych problemow z widocznoscia i w deszczu rowniez jest bajer.Efekt w nocy z zewnatrz tez jest ciekawy bo autko wydaje sie jakby nie mialo ciemnych szyb tylko ciezko dostrzec kierujacego.Na tylna szybe uzylem foli nr.2 a na caka reszte nr.1 i uwazam ,ze to wielki kompromis pomiedzy efektem a widzocznoscia.Wielokrotnie mialem na trasie kontrole i jeszcze nikt nie robil problemow,malo tego ostatnio POLICEMAN prosil o kontakt do goscia mowiac ,ze po raz pierwszy widzia tak ,,madre i cywilne szyby i sam szukal czegos do swego auta.Niestey jakosc idzie w parze z cena zaplacilem 800pln.Jestem z Gdańska i polecam tego profesjonaliste,Szybki bez brudu,kurzu,babli i krzywego dociecia,widzialem jak to robil i kazda szyba mial na stole i grzal je godzinami calos trwala okolo 13 h pracy trzech ludzi,mocowania cale,boczki obsadzone idealnie bez sladow demontazu...NAPRAWDE POLECAM tym co chca miec to zrobione na cacy i nie denerwowac sie zla jakoscia.POLECAM
Moze brzmi to jak reklama ,ale zapewniam to nie kumpel tylko facet co zna sie na tym i robi jedna rzecz a dobrze Dodany obrazek
:)

#11 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów

Napisany 24 listopada 2007 - 01:54

Kurde ja się zastanawiam nad pieceowym przyciemnieniem - tylko nie wiem gdzie to mogę u siebie w zachodniopomorskim zrobić i ile taka przyjeność moze kosztowac. chcę zostawić tylko 180 stopni z przodu - reszta ma byc czarna

Jest w polsce kilka firm ktore piecowo przyciemniaja szybki
http://tuningforum.p...095530#p1095530 (tu sie troszke dowiesz o tym)
A koszt to powyzej 1000zł :) IMHO oplaca sie :mrgreen:

#12 OFFLINE   THIN

THIN
  • 1 365 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 24 listopada 2007 - 13:49

HAHA a ja mam praktycznie koło domu ze 3 zakłady zajmujące się przyciemnianiem szyb w autach i nie tylko. Nie wiem jaki jest cennik ale tu się doczytałem że około 600zł za kombi. Ja mam sedana więc jak się zrobi ciepło to będę chciał sobie zrobić zielone szybki - tył ile się da a przód tak jak wcześniej kolega pisał do max 30% - więc chyba max :)

#13 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 24 listopada 2007 - 17:18

.NAPRAWDE POLECAM tym co chca miec to zrobione na cacy i nie denerwowac sie zla jakoscia.POLECAM

Skoro tak polecasz to podaj namiary. Może ktoś się skusi. ;)

#14 OFFLINE   poscig

poscig
  • 25 postów

Napisany 25 listopada 2007 - 01:55

Witam podaje namiar na goscia co przyciemnia szybki,jakosc pierwsz klasa na caly Gdansk. Moje folie nosza nazwe CHROMONIKIEL35/60 TEL. 0048-506-408-585 Gdansk Wrzeszcz ul.Jaśkowa Dolina.fIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA ,,max,,Rałal Kardasz.
:)