Witam
Czytałem troche na forum o cisnieniu w układzie chłodzenia. Wiem, że powinno tam byc cisnienie, ale jakie? Nie chodzi mi o wartości liczbowe tylko jak domowymi sposobami okreslić czy ciśnienie nie jest za duże. U mnie po rozgrzaniu silnika węże (te grube do chłodnicy) mogę ścisnąć maksymalnie do połowy (u kolegi w vectrze bez problemu mogę praktycznie zamknąć przepływ). Pytanie czy to jest OK, czy mam zacząć szukać usterki? Za wszystkie rady serdeczne dzieki.

[OB & OBFL] Jak sprawdzić ciśnienie w układzie chłodzenia
Rozpoczęte przez
maciejrutkowski
, 14 lut 2013, 12:10
2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 14 lutego 2013 - 12:10
Napisany 14 lutego 2013 - 14:56
Kolega od vectry niech sobie korek na zbiorniczku wymieni albo doleje plynu do odpowiedniego stanuu kolegi w vectrze bez problemu mogę praktycznie zamknąć przepływ

Napisany 14 lutego 2013 - 15:42
Jeśli zastanawiasz się na UPG to najlepiej test CO2
Bo na oko bez doświadczenia z opisu na forum to nie bardzo. Twarde czasem są, że ściśniesz do połowy, czasem miękki jak nagrzał się ale dopiero co. Jak są jak flak to raczej coś z korkiem, jak twarde jak piłka to UPG lub gotuje się. Pośredniego coś powinno być.
A swoją drogą temat powinien polecieć do kosza bo o tym bardzo dużo było, swego czasu sam pisałem dużo o tym jak mi UPG poleciały. Szukać mi się nie chce, ale wpisać twarde węże pewno starczy.
Bo na oko bez doświadczenia z opisu na forum to nie bardzo. Twarde czasem są, że ściśniesz do połowy, czasem miękki jak nagrzał się ale dopiero co. Jak są jak flak to raczej coś z korkiem, jak twarde jak piłka to UPG lub gotuje się. Pośredniego coś powinno być.
A swoją drogą temat powinien polecieć do kosza bo o tym bardzo dużo było, swego czasu sam pisałem dużo o tym jak mi UPG poleciały. Szukać mi się nie chce, ale wpisać twarde węże pewno starczy.