wymiana uszczelek kolektora wydechowego
Rozpoczęte przez
martini77
, 03 paź 2007, 20:51
10 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 października 2007 - 20:51
witam was. mam pytanie wczoraj bylem u mechanika bo chyba mam wydmuchana uszczelke pod koletorem wydechowym lub kolektor jest pekniety a ten krzykna 1500zl za zrobienie tego. wydaje mi sie ze to troche za duzo, moze macie gdzies w mojej okolicy mechanika ktory zrobi to za rozsadna cene. pozdrawiam.
Napisany 03 października 2007 - 20:54
ileeeeeeeeee może 150 zł
to nawet na naszych pseudomechaników niebotycznie duzo
ja robiłem to u siebie i kosztowało 105 zł a miałem urwaną szpilkę więc w V6 poziom cen powinien byc podobny ew 2 krotnie wyższy jeśłi oba kolektory do roboty
to nawet na naszych pseudomechaników niebotycznie duzo
ja robiłem to u siebie i kosztowało 105 zł a miałem urwaną szpilkę więc w V6 poziom cen powinien byc podobny ew 2 krotnie wyższy jeśłi oba kolektory do roboty
Napisany 03 października 2007 - 21:12
dobrze napisalem 1500zl. mechanik zaczol krecil ze musi wyjac silnik bo jak sa szpilki upalone to nie bedzie jak sie do nich dostac.
Napisany 04 października 2007 - 08:15
poszukaj innego mechanika bo taniej na pewno będzie a tego sztukmistrza to raczej sobie odpuść
Napisany 04 października 2007 - 16:21
Ja w 2.0 16V miałem podobna sytuację. Urwana szpilka i hałasowało strasznie. Kupiłem uszczelkę, szpilki i nakrętki. Pojechałem do znajomego mechanika. Naprawa kosztowała mnie 200 zł bo okazało się, że kolektor był pęknięty i trzeba było spawać. Czyli za spawanie, wymianę uszczelki i szpilek i odwiercenie urwanej zapłaciłem 200 zł
Napisany 04 października 2007 - 16:27
tal ale jest różnica między 4 cyl. a V-kąCzyli za spawanie, wymianę uszczelki i szpilek i odwiercenie urwanej zapłaciłem 200 zł
Napisany 07 października 2007 - 19:13
Mialem taka sama usterke takze w 2.5 v6. Niestety 1500 zl to standardowa kwota jaka krzycza warsztaty za naprawe tego w tym silniku. Mi udalo sie zrobic to za 400 zl (czesci, robocizna, oraz wymiana koncowki drazka kierowniczego) 1500 zl policzyli za to take w serwisie Opla no ale oni za samo uniesienie silnika ktore jest potrzebne przy tej operacji licza 600 zl.
Szukaj innego mechanika ktory ma wiecej czasu i sie tego podejmie za 500 zl to powinnie zrobic ci to z przyslowiowym pocalowaniem......
Szukaj innego mechanika ktory ma wiecej czasu i sie tego podejmie za 500 zl to powinnie zrobic ci to z przyslowiowym pocalowaniem......
Napisany 14 października 2007 - 20:42
witam. ponawiam moje pytanie czy znacie jakiegos mechanika z moich okolic ktory podejmie sie takiej roboty i nie skasuje mnie za duzo za wymiane tych uszczelek? pozdrwiam.
Napisany 16 października 2007 - 14:11
uszczelki musisz wymienic 2 najlepiej .bez wyjecia silnika sie nieobejdzie i to bedzie najwiekszy koszt tej roboty.ja teraz robie taka operacje tyle ze gosc umnie glowice bedzie wyciagal i dojda do tego uszczelki glowicy mysle ze kazdy mechanik niewiecej jak 500zl powinien wziac
adept arabskiej szkoly jazdy
"albo bokiem albo wcale"
"albo bokiem albo wcale"
Napisany 18 października 2007 - 09:10
Ja miałem podobną przypadłość,wydmuchana uszczelka pod kolektorem w 2.5v6.
Byłem u róznych mech., niektórzy nie chcieli rozmawiać o vałce.
Pojechałem do matemblewa w Gdańsku ,chcieli 700pln za robote (tylko jedna strona).
Więc wziąłem się sam do roboty w garażu, dwa dni mi to zajęło, zrobiłem ale więcej się za to nie biorę.Ciasno,brak dostepu do wszystkiego.Ale zrobić się da.Spróbuj w Matemblewie, to stary sprawdzony warsztat.
pozdrawiam
Byłem u róznych mech., niektórzy nie chcieli rozmawiać o vałce.
Pojechałem do matemblewa w Gdańsku ,chcieli 700pln za robote (tylko jedna strona).
Więc wziąłem się sam do roboty w garażu, dwa dni mi to zajęło, zrobiłem ale więcej się za to nie biorę.Ciasno,brak dostepu do wszystkiego.Ale zrobić się da.Spróbuj w Matemblewie, to stary sprawdzony warsztat.
pozdrawiam
jarcco