[OB & OBFL] Problem z szufladą zmieniarki
Napisany 17 stycznia 2013 - 16:04
Napisany 19 stycznia 2013 - 14:41
W magazynku nie ma żadnych płyt. Po wciśnięciu przycisku od wyjeżdżania, odbywa się jakaś procedura i według mnie blokada lekko go puszcza, ale nie chce wyjechać.
Czy Ktoś podpowie jak rozwiązać problem?
P.S. W razie czego mam uszkodzone radio NCDC, w którym uszkodzony jest tuner, a zmieniarka działa prawidłowo - odtwarza płyty i magazynek wychodzi bez problemu.
Jeżeli nie da rady ożywić tamtej zmieniarki, to czy przekłądając zmieniarkę z tego drugiego radia trzeba coś kodować? Czy będzie działało P&P ?
Napisany 19 stycznia 2013 - 18:55

Napisany 21 stycznia 2013 - 00:46
Napisany 21 stycznia 2013 - 16:55
dowiedziałem się, że problem u mnie może powodować winda szuflady. Proponuję wyjąć radio i sprawdzić. Ja mam taki właśnie plan na to. Wiem też, że potrzebny będzie kod radia po jego odłączeniu.
ten kod to faktycznie bedzie potrzebny?

Napisany 21 stycznia 2013 - 19:09
Wiem też, że potrzebny będzie kod radia po jego odłączeniu.
NCDC nie maja kodu. Sa sparowane z gid lub cid. Ale CCR2006 maja kod

P.S. W razie czego mam uszkodzone radio NCDC, w którym uszkodzony jest tuner, a zmieniarka działa prawidłowo - odtwarza płyty i magazynek wychodzi bez problemu.
Jeżeli nie da rady ożywić tamtej zmieniarki, to czy przekłądając zmieniarkę z tego drugiego radia trzeba coś kodować? Czy będzie działało P&P ?
Bedziesz musial przemienic plytke z ukladem scalonym i wszystko bedzie dzialac.
Napisany 22 stycznia 2013 - 19:21
Czy wywalenie tej zmieniarki i zastąpienie jej czymś innym będzie działać? (czym jeszcze nie wiem)
Napisany 22 stycznia 2013 - 20:12
Pytanie czysto teoretyczne.
Czy wywalenie tej zmieniarki i zastąpienie jej czymś innym będzie działać? (czym jeszcze nie wiem)
Jak nie dziala ta zmieniarka to mozesz ja naprawic. Polega to na wymianie jej chocby na taka: http://allegro.pl/zm...2955505080.html
Srodek jest ten sam. Trzeba tylko przelozyc plytke ze starej zmieniarki.
Napisany 28 stycznia 2013 - 22:37
Planuję zamontować ją do tego NCDC z którego nie wysuwa się magazynek.
Które płytki w zmieniarkach muszę zamienić? Chodzi o tą płytkę, na której jest złącze taśmy połączeniowej zmieniarka-radio ?
Napisany 01 lutego 2013 - 20:48
Naprawiłem moje radio NCDC2013, w którym uszkodzona była zmieniarka.
Zepsutej zmieniarki reanimować nie próbowałem, bo przerasta to moje możliwości/umiejętności.
Postawiłem na montaż zmieniarki z mojego drugiego uszkodzonego radia NCDC2013(szczegóły w poprzednich postach).
Za radą kolegi toptom :piwo: i porady z omegaowners.com zdemontowałem z obu radyjek zmieniarki. Następnym krokiem było zdjęcie górnych pokryw i demontaż płytek (płytki na których jest wtyczka taśmy łączącej radio i zmieniarkę) z bocznych ścian zmieniarki. Należało przełożyć płytkę z uszkodzonej zmieniarki, do sprawnej. Następnie sprawna zmieniarka została zamontowana do radia, po czym nastąpił test

Płyty są odczytywane, magazynek wyjeżdża

Radio i wyświetlacz CID akceptują nową zmieniarkę i wszystko pracuje książkowo.
Roboty na ok 30 minut wraz z demontażem i montażem w samochodzie.
Dodam od siebie, że naprawa radyjek i inynch urządzeń RTV/AGD to dla mnie czarna magia, więc każdy spokojnie to zrobi.

Napisany 01 lutego 2013 - 23:01
Piszę post pod postem, aby odznaczyć pytanie i wątpliwości od rezultatu końcowego.
Naprawiłem moje radio NCDC2013, w którym uszkodzona była zmieniarka.
Zepsutej zmieniarki reanimować nie próbowałem, bo przerasta to moje możliwości/umiejętności.
Postawiłem na montaż zmieniarki z mojego drugiego uszkodzonego radia NCDC2013(szczegóły w poprzednich postach).
Za radą kolegi toptom :piwo: i porady z omegaowners.com zdemontowałem z obu radyjek zmieniarki. Następnym krokiem było zdjęcie górnych pokryw i demontaż płytek (płytki na których jest wtyczka taśmy łączącej radio i zmieniarkę) z bocznych ścian zmieniarki. Należało przełożyć płytkę z uszkodzonej zmieniarki, do sprawnej. Następnie sprawna zmieniarka została zamontowana do radia, po czym nastąpił test
Płyty są odczytywane, magazynek wyjeżdża![]()
Radio i wyświetlacz CID akceptują nową zmieniarkę i wszystko pracuje książkowo.
Roboty na ok 30 minut wraz z demontażem i montażem w samochodzie.
Dodam od siebie, że naprawa radyjek i inynch urządzeń RTV/AGD to dla mnie czarna magia, więc każdy spokojnie to zrobi.
No to super ze sie udalo. Ja tylko dodam od siebie, ze taka sama metoda mozna zreanimowac radio, przekladajac zmieniarke z crc3, ktory wystepowal w starszych oplach i jest w przystepnej cenie

Napisany 18 stycznia 2015 - 22:06
Napisany 23 stycznia 2015 - 10:52