[OB & OBFL] wibracje po wymianie podpory wału
Rozpoczęte przez
radekwsk125
, 05 sty 2013, 14:32
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 05 stycznia 2013 - 14:32
witam wszystkich
w mojej omie 2.0 16v znajomy doradził mi wymiane podpory wału. kupiłem wiec podpore wraz z łożyskiem i oddałem do mechanika po odbiortze samochodu na I i II biegu czuć mocne wibracje(przed wyminą ich nie było). O co to może chodzić prosze o podpowiedzi, z góry dziękuje.

Napisany 05 stycznia 2013 - 14:35
Spytaj mechanika jak lozysko na wal montowal.O co to może chodzić
Napisany 05 stycznia 2013 - 15:57
no własnie wróciłem od mechanika i wziął mnie pod samochód ustawiony na "hamowni"(podnosnik
) i na podporze nie ma najmniejszych drgań mówi że moga sie teraz odzywac gumowe łączniki na wale bo teraz na podporze został już usztywniony. Łączniki te rzeczywisci sa spękane i zużyte. Czy rzeczywiście może tak być??

Napisany 05 stycznia 2013 - 16:12
Jeśli spękane i zużyte to może tak być,pytanie tylko dlaczego przed wymianą takich objawów nie było?Mi do głowy przychodzi dwie rzeczy,pierwsze to to że podczas wymiany uszkodził coś,np,tę gumę o której pisałeś,a druga rzecz to że przykręcił wał do gumy nie zachowując tych samych ustawień w dziury,poprzez co wał teraz nie jest wyważony.Taka moja myśl.
Napisany 05 stycznia 2013 - 16:16
...albo nie złożył tak samo wieloklina :hmm:
[SIGPIC][/SIGPIC]
POMÓŻMY KINDZE
http://pomoz.eu/
Napisany 05 stycznia 2013 - 16:27
Wg porady z forum teoretycznie nie da sie zle zlozyc walu....albo nie złożył tak samo wieloklina
Ja bym obstawial uszkodzenie lozyska podczas montazu.
Napisany 06 stycznia 2013 - 09:37
no też tak myślałem ze może łożysko uszkodzone ale wtedy chyba dało by sie wyczuć jakieś wibracje na podporze??
Napisany 06 stycznia 2013 - 10:14
Skoro samochód na podnośniku był to chyba z odnalezieniem źródła tych wibracji nie powinno być większego problemu...
Napisany 06 stycznia 2013 - 10:22
no ale własnie nic tam pod spodem nie dawało znaku chyba ze to moze tylko pod obciazeniem?