witam wszystkich
witam mam problem kupiłem w tym roku Omege 2.2 16v z 2002r.problem polega na tym ze ktos wsadził radio siemens vdo ncdc 2015 a było inne i teraz gra godzine lub dwie i sie wyłacza czy ktos wie co sie mogło stac

[OB & OBFL] Problem z radiem ncdc 2015
Rozpoczęte przez
zbyszekroszyk111
, 01 gru 2012, 21:14
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 01 grudnia 2012 - 21:14
Napisany 01 grudnia 2012 - 21:22
Instrukcja, tam jest wyjaśnienie.
Jak kluczyk jest w stacyjce na poz.I to też tak jest??teraz gra godzine lub dwie i sie wyłacza
Napisany 01 grudnia 2012 - 21:59
[quote name='siuada']Instrukcja, tam jest wyjaśnienie.
Jak kluczyk jest w stacyjce na poz.I to też tak jest??[nie jak odpale i zgasze to sie koduje
Jak kluczyk jest w stacyjce na poz.I to też tak jest??[nie jak odpale i zgasze to sie koduje
Napisany 01 grudnia 2012 - 22:24
Pewnie była przerobiona kostka zasilania pod radio aftermarketowe, ktoś podpinając oryginał tego nie poprawił. Wystarczy zamienić zasilanie stałe z pokluczykowym i będzie :ok:
Napisany 20 listopada 2013 - 18:46
Koledzy bardzo mocno proszę o pomoc powodem dzisiejszego rozebrania radia było czyszczenie lasera ponieważ nie czytało mi płyt w radiu( u góry nie czytało w zmieniarce czytało ale niektóre). Po wyczyszczeniu lasera włożyłem radio na miejsce ku mojemu zdziwieniu włączyłem radio i nic nie słychać wszystko działa nawigacja i komunikaty o spalaniu można przełączać przyciski działają płytę przeczytało ale dzwieku nie ma przy stacjach radiowych widnieje 0kHz. czytałem o jakiejś posypanej zawartości danych o wsadzie do kostki 24LC16 żeby skasować dane i wgrac eeprom, czy można to zrobić samemu czy konieczna jest wizyta u specjalisty ja mieszkam w Białymstoku i szczerze powiem że nie mam zielonego pojęcia czy ktoś by mi to zrobił. Powiem szczerze ze gdybym wiedział że tak wyjdzie to bym nie ruszał.
Może ktoś kto to robił podpowie co z tym krok po kroku zrobić z góry wszystkim dziękuję za pomoc.
Może ktoś kto to robił podpowie co z tym krok po kroku zrobić z góry wszystkim dziękuję za pomoc.