lg 42lm640s & WESTERN DIGITAL 3TB
Napisany 17 listopada 2012 - 18:13
Drugie pytanie czy da sie podlaczyc ten LG do kina domowego? w opisie brak jest wyjscia liniowego audio jest za to jakies inne ale az tak sie nie znam http://www.euro.com....620s.bhtml#opis
w kinie mam dwa cinc (L+P)
Napisany 17 listopada 2012 - 23:22
skoro producent pisze ze 2 gb to tak musi być co do kina to tylko połaczenie TOSLINK czyli światłowód, jak chcesz przez chinche to masz euro od tegozakupilem tv lg42lm640s teraz chce kupic takie cos http://www.neo24.pl/....&aff_id=101372 ale w instrukcji tv jest napisane ze obsługuje dyski tylko do 2TB. czy ktos ma taki telewizor i dysk 3TB i moze sprawdzic czy to razem działa. ewentualnie cos wie na temat jaki max mozna do tego LG podłączyć.
Drugie pytanie czy da sie podlaczyc ten LG do kina domowego? w opisie brak jest wyjscia liniowego audio jest za to jakies inne ale az tak sie nie znam http://www.euro.com.....20s.bhtml#opis
w kinie mam dwa cinc (L+P)
Napisany 18 listopada 2012 - 12:00
skoro producent pisze ze 2 gb to tak musi być co do kina to tylko połaczenie TOSLINK czyli światłowód, jak chcesz przez chinche to masz euro od tego
co do dysku to w menu TV napisane ze moze nie odtwarzac powyzej 2TB wiec jesli ktos moglby sprawdzic ten TV z dyskiem powyzej 2TB
a co do dzwieku z LG42LM640s ( wyjscie audio linowe-brak, wyjscie audio optical digital jest, wyjscie sluchawkowe jest) do LG LH D6240 (wejscie audio typ chinch L+P jest, zadnego euro nie ma i audio digital tez nie ma)
wiec jak polaczyc zeby dzwiek z TV byl w kinie domowym?
Napisany 18 listopada 2012 - 12:52
Napisany 18 listopada 2012 - 13:46
Napisany 18 listopada 2012 - 14:06
no to tylko kabel jack-chinch ale jakość będzie wielce wujowaa co do dzwieku z LG42LM640s ( wyjscie audio linowe-brak, wyjscie audio optical digital jest, wyjscie sluchawkowe jest) do LG LH D6240 (wejscie audio typ chinch L+P jest, zadnego euro nie ma i audio digital tez nie ma)
wiec jak polaczyc zeby dzwiek z TV byl w kinie domowym?
Napisany 18 listopada 2012 - 19:02
sprawdz swoje kino domowe-powinno mieć wejście "cyfrowego" audio.telewizor ma wyjście optyczne i oby takie wejście miało kino domowe,to wtedy będziesz miał prawdziwy dzwięk przestrzenny-przez chinche(L+P) tego nie osiągniesz.
niestety kino takiego wejscia nie ma, jest troche stare. a nie ma jakiegos kabla z optycznego na chinch co by to jakos grało
ale w linku który podałeś do tego tv napisali: liczba złączy EURO - 1
zgadza sie ale jest to rgb z kawalkiem kabla na euro i sluzy jako IN
no to tylko kabel jack-chinch ale jakość będzie wielce wujowa
rozumiem ze do sluchawek. a czy jak bede chcial sluchac glosnikow tv to bede musial za kazdym razem wyciagac kabel z wyjscia na sluchawki?
ktos moze jeszcze cos o dysku
Napisany 18 listopada 2012 - 19:06
a nie ma jakiegos kabla z optycznego na chinch co by to jakos grało
Chinch przenosi sygnał typowo elektryczny, kabel optyczny to sygnał optyczny - razem nie ma prawa działać w jednym przewodzie, więc takiego kabla nie znajdziesz.
Napisany 18 listopada 2012 - 19:16
Napisany 21 listopada 2012 - 19:35
Napisany 21 listopada 2012 - 19:52
Napisany 21 listopada 2012 - 21:34
Dlatego że w momencie gdy telewizor używa wejścia/wyjścia USB odłącza wejscie Euro. Tak samo chyba bedzie jak podlaczysz cos przez HDMI, PC lub jakiekolwiek inne wejscie AV.
da sie cos z tym zrobic zeby pen, pc, i inne graty, ktore sa podlaczone do tego tv,odtwarzaly dzwiek w kinie?
Napisany 22 listopada 2012 - 15:41
Napisany 24 listopada 2012 - 16:24
wynik - trzeba zmienic kino na troche nowsze
- dysk juz kupilem ale 2TB a nie 3
a co do nowego kina wazne aby bylo wejscie optyczne?
czy wtedy wszystkie urzadzenia podlaczone do TV (dyski, pendrive i inne) beda graly w kinie?
Napisany 24 listopada 2012 - 17:17
Napisany 27 listopada 2012 - 21:00
Napisany 27 listopada 2012 - 21:12
a ile chcesz na to wydać bo ja osobiście nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań lepszym by było amplituner + odtwarzacz (o ile go potrzebujesz, bo ja już bardzo dawno go nie używałem) + głośniki, tyle że takie rozwiązanie będzie droższemam zamiar kupic takie cudo http://www.lg.com/pl...HX906PA-blu-ray. Co wy na to?