Myli Państwo.
Mam w mojej "Starej" w prawym przednim nadkolu coś co podobno jest webastem.... ale nie ma żadnego sterowania (ani w kabinie, ani pilota). Auto jest z Heimatu i wersja Design Edition więc zapewne jest to coś zamontowanego fabrycznie. W postach archiwalnych pojawia sie coś o podgrzeaczu cieczy w dieslach. Czy ktoś chciałby mnie w tej kwestii oświecić?
A zatem po czym poznać czy to webasto, czy podgrzewacz i jak toto obsługiwać?
Z góry dziękuję

Webasto czy podgrzewacz do diesla?
Rozpoczęte przez
Jacol
, 18 wrz 2007, 20:21
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 18 września 2007 - 20:21
Napisany 18 września 2007 - 20:28
Może to być dogrzewacz więc żadnego sterownika nie będzie . Pozdro.
:looz:

Napisany 19 września 2007 - 09:41
Jacol, zobacz jaki ma symbol na tabliczce znamionowej i wiadomo, co dalej. W dieslach 2.0, 2.2 i nie wiem czy napewno w 2.5dti standardem są dogrzewacze silnika, które załączają się ponizej kilku *C. Leci wtedy dym spod nadkola. Jeśli nie masz sterowania wewnątrz kabiny - do dogrzewacz. Ja mam Eberspacher, nie pamiętam symbolu i to jest dogrzewacz.
Napisany 19 września 2007 - 21:27
Ok. Sprawdzę symbol. A jeśli to dogrzewacz, to co on robi? Grzeje płyn chłodniczy na postoju, w nocy, przez cały czas? Czy w czasie jazdy dodatkowo dogrzewa tego bidnego dizela...
Napisany 19 września 2007 - 21:58
Ok. Sprawdzę symbol. A jeśli to dogrzewacz, to co on robi? Grzeje płyn chłodniczy na postoju, w nocy, przez cały czas? Czy w czasie jazdy dodatkowo dogrzewa tego bidnego dizela...
dziala po odpaleniu zeby szybciej nagrzac
Napisany 20 września 2007 - 06:42
Aha, dzięki sprawdzę symbol. To będziemy coś więcej wiedzieć.