Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] 2.0 16V znowu głowica ??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   lukwel

lukwel
  • 658 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 30 października 2012 - 21:29

Witam mam taki problem ostatnio zmieniłem chłodnice i zbiorniczek wyrównawczy to i to było pekniete no i sie zaczeło ... :( teraz jak auto chodzi na wolnych obrotach to wcale nie grzeje jak dodam gazu i przytrzymam na 3 tyś to jest aż pażace powietrze jak znów puszczę to po 10 sekundach leci zimne pompa wody siada?? ona może sie wogule popsuć ?? i wywala mi przez zbiorniczek płyn ale nie cały czas tylko czasem jak odpale i odkrece korek i czekam i nic jest normalnie dodam gazu nic żadnych bombli powietrza itp tylko dokręcę korek przejadę się i obsikany cały zbiorniczek płynem odkrencam na chodzacym silniku i normalnie jakby nigdy nic co sie dzieje ?? wydaje mi sie tez że chłodnica jest nierównomiernie nagrzana bo górny przewód jest goracy a dolny jest ciepły ale bez szału ... i trochę dymi na biało ale to pewnie dlatego że na gazie i jest zimno ... czy to pompa wody ?? czy zapowietrzony układ może ale jak go odpowietrzyć ?? albo czyżby remontowana usczelka pod głowica i głowica znów padła ?? ale silnik chodzi w miarę równo jak ostatnio miałem uszczelke wydmuchaną to sie telepał chodził jak by na 3 gary a teraz chodzi równo ....

#2 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 30 października 2012 - 21:43

Przyczyn może być wiele najprościej to zacząć od odpowietrzenia układu porządnego albo zrobić płukanke z octu. Pompa wody jeżeli ma plastikowy wirnik to moze sie popsuć i czasem nie łapać ale to wtedy temp. silnika by skakała albo była za duża. UPG mogła pójść i oma nie musi być słabsza u mnie puściła i nie dymiła tylko płyn wywalało.

#3 OFFLINE   lukwel

lukwel
  • 658 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 30 października 2012 - 22:07

wcześniej zdawało mi sie wszystko było dobrze w lato ale wtedy nie włączałem ogrzewania pompę zmieniłem na metalową ale pewnie też coś w niej padło ... dziwne dlaczego nie ma tego ogrzewania jak by obiegu nie było ..........

#4 OFFLINE   Ulter

Ulter

FIOLETOWA LADY loading...

• 1 935 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 30 października 2012 - 22:17

Może nagrzewnice masz zapchana?