Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] zenit zlacze diagnostyczne czy ktos cos ma ?ok.Gliwic

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 26 października 2012 - 15:40

Witam,

jak w temacie potrzebuje podpiąć lpg pod kompa.. ma ktoś może takowe złącze diagnostyczne ? albo zna miejsce gdzie można kupić kabelek do zenita ?

pozdro i z góry dzięki za pomoc
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić :( )
dokładniej chodzi o lakierowanko błotnika i paru innych części

do 15 km od Gliwic.
jak coś to atakować mnie na PW .

POMÓŻ ZOZKOWI I JEGO OMEDZE :D

#2 OFFLINE   seba03

seba03
  • 800 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 26 października 2012 - 18:04

Ja zamawiałem z TĄD- sklep jest w T. Górach więc daleko nie masz :)
Na allegro kosztuje ok. 76zł oryginał od AGC.

Chętnie bym użyczył ale jestem teraz w Poznaniu :p

#3 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 26 października 2012 - 19:03

to rozumie ze masz tez zenitka a program dają w komplecie ?? i jak to w ogóle w obsłudze ?? jako laik połapie się w podstawowych rzeczach ?
pzdr
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić :( )

do 15 km od Gliwic.

#4 OFFLINE   seba03

seba03
  • 800 postów

Napisany 26 października 2012 - 19:17

TUTAJ masz forum agcentrum. Tam są wszystkie programy do każdej instalki. Opisy ustawień też są.
Nie podłączałem jeszcze się pod kompa bo mam instalację dopiero od lipca. :)

A z kabelkiem dostałem płytkę. Jeszcze nie sprawdzałem co na niej jest :) Kabel leży w garażu w Sosnowcu a ja jestem w Poznaniu. Stąd te opóźnienia w jakimkolwiek podpinaniu czy sprawdzaniu.

instalacja Zenit'a sprawuje się ok. Nie mam porównania do innej instalki. Na benzynie i gazie chodzi tak samo. Spalanie na trasie Poznań-Sosnowiec (A2+1 - 4,5h jazdy) 10l/100km Poznań-Bydgoszcz (5 - 2,5h jazdy) 10-11l/100km.

Miałem małe problemy z wtryskiwaczami, ale wymienili na gwarancji i już jest ok.

Myślę, że jak sobie poczytasz instrukcje to ogarniesz temat. Nie powinno to być skomplikowane.
Pozdrawiam :)

#5 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 26 października 2012 - 19:29

na pewno zacze stuidiowac temat.. ja tez nie mam problemu z instalka jeżeli chodzi o prace silnika czy spalanie... ale czasami porostu zaczyna piszczeć jakby gazu już nie było i przełącza na pb ale to czasami.. i liczę ze interfejs pomoże mi to wychwycić .. ;)

dzięki za pomoc jutro rano się tam przelecę po kabelek ;) na pewno się przyda tak czy inaczej ehhe

do 15 km od Gliwic.

#6 OFFLINE   zigi

zigi
  • 125 postów

Napisany 26 października 2012 - 19:43

Tutaj tańsza alternatywa http://allegro.pl/in...2726685231.html

#7 OFFLINE   seba03

seba03
  • 800 postów

Napisany 26 października 2012 - 20:20

zigi, ale nie ma gwarancji że zadziała z nowymi instalkami zenita. Fakt, nie zapytałem jaką ma instalację. Ja mam najnowszy komp Zenit PRO OBD i dlatego brałem taki kabel jak pokazałem wyżej bo czytałem wiele komentarzy, że zwykłe lub zamienniki nie pasują do tego kompa (program PC nie widzi złącza), więc zakupiłem oryginał.

Pozdro :)

#8 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 26 października 2012 - 20:24

je tez stawiam na ory kabelek w niedalekiej odległości niż kupić kabel za 25 zl i15 za wysyłkę ,wyczekać się 3 dni a na koniec wyczytać COM not FOUND hehehe ja mam instalke 4 rok wiec jakas super nowa to nie jest widziałem ze gościu podpinał mi sie z programu zenit JZ 09 1.12.05

do 15 km od Gliwic.