Witam,
jak w temacie potrzebuje podpiąć lpg pod kompa.. ma ktoś może takowe złącze diagnostyczne ? albo zna miejsce gdzie można kupić kabelek do zenita ?
pozdro i z góry dzięki za pomoc

[OB & OBFL] zenit zlacze diagnostyczne czy ktos cos ma ?ok.Gliwic
Rozpoczęte przez
zozo
, 26 paź 2012, 15:40
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 października 2012 - 15:40
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić
)
dokładniej chodzi o lakierowanko błotnika i paru innych części
do 15 km od Gliwic.
jak coś to atakować mnie na PW .
POMÓŻ ZOZKOWI I JEGO OMEDZE

do 15 km od Gliwic.

Napisany 26 października 2012 - 19:03
to rozumie ze masz tez zenitka a program dają w komplecie ?? i jak to w ogóle w obsłudze ?? jako laik połapie się w podstawowych rzeczach ?
pzdr
pzdr
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić
)
do 15 km od Gliwic.

do 15 km od Gliwic.

Napisany 26 października 2012 - 19:17
TUTAJ masz forum agcentrum. Tam są wszystkie programy do każdej instalki. Opisy ustawień też są.
Nie podłączałem jeszcze się pod kompa bo mam instalację dopiero od lipca.
A z kabelkiem dostałem płytkę. Jeszcze nie sprawdzałem co na niej jest
Kabel leży w garażu w Sosnowcu a ja jestem w Poznaniu. Stąd te opóźnienia w jakimkolwiek podpinaniu czy sprawdzaniu.
instalacja Zenit'a sprawuje się ok. Nie mam porównania do innej instalki. Na benzynie i gazie chodzi tak samo. Spalanie na trasie Poznań-Sosnowiec (A2+1 - 4,5h jazdy) 10l/100km Poznań-Bydgoszcz (5 - 2,5h jazdy) 10-11l/100km.
Miałem małe problemy z wtryskiwaczami, ale wymienili na gwarancji i już jest ok.
Myślę, że jak sobie poczytasz instrukcje to ogarniesz temat. Nie powinno to być skomplikowane.
Pozdrawiam
Nie podłączałem jeszcze się pod kompa bo mam instalację dopiero od lipca.

A z kabelkiem dostałem płytkę. Jeszcze nie sprawdzałem co na niej jest

instalacja Zenit'a sprawuje się ok. Nie mam porównania do innej instalki. Na benzynie i gazie chodzi tak samo. Spalanie na trasie Poznań-Sosnowiec (A2+1 - 4,5h jazdy) 10l/100km Poznań-Bydgoszcz (5 - 2,5h jazdy) 10-11l/100km.
Miałem małe problemy z wtryskiwaczami, ale wymienili na gwarancji i już jest ok.
Myślę, że jak sobie poczytasz instrukcje to ogarniesz temat. Nie powinno to być skomplikowane.
Pozdrawiam

Napisany 26 października 2012 - 19:29
na pewno zacze stuidiowac temat.. ja tez nie mam problemu z instalka jeżeli chodzi o prace silnika czy spalanie... ale czasami porostu zaczyna piszczeć jakby gazu już nie było i przełącza na pb ale to czasami.. i liczę ze interfejs pomoże mi to wychwycić .. 
dzięki za pomoc jutro rano się tam przelecę po kabelek
na pewno się przyda tak czy inaczej ehhe

dzięki za pomoc jutro rano się tam przelecę po kabelek

)
do 15 km od Gliwic.

do 15 km od Gliwic.

Napisany 26 października 2012 - 19:43
Tutaj tańsza alternatywa http://allegro.pl/in...2726685231.html
Napisany 26 października 2012 - 20:20
zigi, ale nie ma gwarancji że zadziała z nowymi instalkami zenita. Fakt, nie zapytałem jaką ma instalację. Ja mam najnowszy komp Zenit PRO OBD i dlatego brałem taki kabel jak pokazałem wyżej bo czytałem wiele komentarzy, że zwykłe lub zamienniki nie pasują do tego kompa (program PC nie widzi złącza), więc zakupiłem oryginał.
Pozdro
Pozdro

Napisany 26 października 2012 - 20:24
je tez stawiam na ory kabelek w niedalekiej odległości niż kupić kabel za 25 zl i15 za wysyłkę ,wyczekać się 3 dni a na koniec wyczytać COM not FOUND hehehe ja mam instalke 4 rok wiec jakas super nowa to nie jest widziałem ze gościu podpinał mi sie z programu zenit JZ 09 1.12.05
)
do 15 km od Gliwic.

do 15 km od Gliwic.