Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[inne auto] brak oswietlenia kabiny schowka ... astra F

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 23 października 2012 - 18:17

Witam, a ja mam pytanko niedotyczące omegi no ale.. opel jest opel wiec moze ktos cos mi podpowie..

wiec tak :

ostatnio żonka mówi mi ze nie ma oświetlenia kabiny no to myślałem ze żarówka się wypaliła. no ale wymieniałem i dalej nic. brak napięcia... jak wyciągam przełącznik na światła drogowe żeby zapaliło sie światło przy zamkniętych drzwiach niestety nie działa ... wie ktoś moze gdzie tam wchodzi napięcie albo co toi może być ??
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić :( )
dokładniej chodzi o lakierowanko błotnika i paru innych części

do 15 km od Gliwic.
jak coś to atakować mnie na PW .

POMÓŻ ZOZKOWI I JEGO OMEDZE :D

#2 OFFLINE   dawtow

dawtow

W posiadaniu , omega Bfl, ascona b, 4x4 i 4 udki und skuter :)

• 1 708 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 25 października 2012 - 04:50

A jak otworzysz bagażnik to też brak światła, jeżeli tak to musisz sprawdzić przewody po stronie kierowcy między progiem a fotelem kierowcy w podłodze pod dywanikiem.

#3 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 października 2012 - 12:39

zozo, a bezpieczniki to patrzyles? :p

#4 OFFLINE   brunecik87

brunecik87
  • 21 postów

Napisany 26 października 2012 - 00:36

może włącznik swiateł padł jeśli bezpieczniki całe.. to częsta przypadłość calibry i astry

#5 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 26 października 2012 - 14:48

w bagażniku tez brak światła... bezpieczniki cale. ale to koledzy mówicie o włączniku światła który włącza tez światło mijania itd ? a kable w podłodze wyglądały na okej.
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić :( )

do 15 km od Gliwic.

#6 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 18 lutego 2013 - 15:32

oststnio zrobilo sie cieplej -1 :p to troszq poszukałem no i dałem napięcie na lampkę w podsufitce no i kupa nie zaświeciła ? macie może jakiś schemat albo wiecie jak wygląda sytuacja z napięciem na te lampki ? gdzie znajdę kabel i który pin ? masę to byle gdzie dokręcę ale gdzie szukać napięcia ?

do 15 km od Gliwic.

#7 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 lutego 2013 - 17:32

spr. wiązkę pod dywanikiem kierowcy , coś mnie świta w głowie że tam gniła instalacja , połączenie wszystkich "+" na lampki w kabinie oraz bagażniku

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#8 OFFLINE   dawtow

dawtow

W posiadaniu , omega Bfl, ascona b, 4x4 i 4 udki und skuter :)

• 1 708 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 18 lutego 2013 - 19:12

Kolego sprawdź to co napisałem w " 2 " poście, sprawdź jeszcze krańcówki , ale coś mi się wydaje że masy brak

Szukaj szarych kabelków

#9 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 19 lutego 2013 - 14:42

no to okej wywalę ta wykładzinę. ale czy wiecie gdzie złapać + ? w lewym rogu od strony kierowcy jest jest dość duza kostka.. wyczułem tylko ze dochodzi do niej kabel od czujnika z drzwi.. ale nie mogę wybadać który kabelek idzie na napięcie na te lampki ?:/

helo bylem powalczyłem w asterce ale już ćmi wiec czas zakończyć prace :p udalo mi sie uaktywnic lampke w dachu... w bagazniku jakby gdziej jeszce miala problem z + bo wyłącznik w klapie gasi światło w dachy ( ale to już na cieplejsze dni zostawię) tak jak kolego dawton pisał kabelki były pożarte.. jakiś magik kombinował i były poucinane i zaizolowane a tylko jedna sztuka masy była pociągnięta do alarmu. ale pojawia kolejna ciekawa kwetia.. lampka w schowku,,,

otóż teoretycznie dochodzi do niej napięcie 12 v jak przekręcę kluczyk ( nie wiem czy tak w omach tez jest ) ale co ciekawsze jak odpalę silnik to idzie napięcie z lądowania aku :| tak am być ? yba nie :p

do 15 km od Gliwic.

#10 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 19 lutego 2013 - 19:19

oststnio zrobilo sie cieplej -1 :p to troszq poszukałem no i dałem napięcie na lampkę w podsufitce no i kupa nie zaświeciła ? macie może jakiś schemat albo wiecie jak wygląda sytuacja z napięciem na te lampki ? gdzie znajdę kabel i który pin ? masę to byle gdzie dokręcę ale gdzie szukać napięcia ?

nie wiem co masz nakombinowane, co nakombinowałeś, ale lampki mają stałe zasilanie +12V, a masa jest załączana przez włączniki.

#11 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 19 lutego 2013 - 20:17

a masa jest załączana przez włączniki.

no wlasnie i w schowku świeci razem ze światłem w podsufitce ? a z tym napięciem w schowku mnie zaskoczyło... auto mam od teścia on raczej tam sam nic nie grzebał, ale pewnie nie zwracał uwagi. chętnie rozkminie ta zagadkę ale skąd i jak tam napięcie z ladowania :| ? najwyżej polecę z nowym napięciem, od oświetlenia w podsufitce.. :p

do 15 km od Gliwic.