[inne auto] brak oswietlenia kabiny schowka ... astra F
Napisany 23 października 2012 - 18:17
wiec tak :
ostatnio żonka mówi mi ze nie ma oświetlenia kabiny no to myślałem ze żarówka się wypaliła. no ale wymieniałem i dalej nic. brak napięcia... jak wyciągam przełącznik na światła drogowe żeby zapaliło sie światło przy zamkniętych drzwiach niestety nie działa ... wie ktoś moze gdzie tam wchodzi napięcie albo co toi może być ??

dokładniej chodzi o lakierowanko błotnika i paru innych części
do 15 km od Gliwic.
jak coś to atakować mnie na PW .
POMÓŻ ZOZKOWI I JEGO OMEDZE

Napisany 25 października 2012 - 04:50
Napisany 26 października 2012 - 00:36
Napisany 26 października 2012 - 14:48

do 15 km od Gliwic.

Napisany 18 lutego 2013 - 15:32

do 15 km od Gliwic.

Napisany 18 lutego 2013 - 17:32
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 18 lutego 2013 - 19:12
Szukaj szarych kabelków
Napisany 19 lutego 2013 - 14:42

helo bylem powalczyłem w asterce ale już ćmi wiec czas zakończyć prace

otóż teoretycznie dochodzi do niej napięcie 12 v jak przekręcę kluczyk ( nie wiem czy tak w omach tez jest ) ale co ciekawsze jak odpalę silnik to idzie napięcie z lądowania aku :| tak am być ? yba nie

do 15 km od Gliwic.

Napisany 19 lutego 2013 - 19:19
oststnio zrobilo sie cieplej -1
to troszq poszukałem no i dałem napięcie na lampkę w podsufitce no i kupa nie zaświeciła ? macie może jakiś schemat albo wiecie jak wygląda sytuacja z napięciem na te lampki ? gdzie znajdę kabel i który pin ? masę to byle gdzie dokręcę ale gdzie szukać napięcia ?
nie wiem co masz nakombinowane, co nakombinowałeś, ale lampki mają stałe zasilanie +12V, a masa jest załączana przez włączniki.
Napisany 19 lutego 2013 - 20:17
a masa jest załączana przez włączniki.
no wlasnie i w schowku świeci razem ze światłem w podsufitce ? a z tym napięciem w schowku mnie zaskoczyło... auto mam od teścia on raczej tam sam nic nie grzebał, ale pewnie nie zwracał uwagi. chętnie rozkminie ta zagadkę ale skąd i jak tam napięcie z ladowania :| ? najwyżej polecę z nowym napięciem, od oświetlenia w podsufitce..

do 15 km od Gliwic.