Witam. Mam bardzo duży problem. Kupiłem wczoraj radyjko 2 dinowe pioneera, podłaczam je do samochodu a tu lipa-radio działa wszystko ok tylko nie ma głosu(wogole nie grają głośniki).Co mam zrobic? Dodam ze z instalacji mi wychodzą 3 kostki a z radia tylko 2. Z góry dzieki i pozdro.

[OB & OBFL] System Bose a niefabryczne radio 2 din.
Rozpoczęte przez
FaFa93
, 18 paź 2012, 06:37
10 odpowiedzi na ten temat
Napisany 18 października 2012 - 06:37
Napisany 18 października 2012 - 15:56
Jak dobrze pamiętam to musisz dac dodatkowe zasilanie z radia do wzmacniacza zeby działało tak miałem tez u siebie z Pioneerem

Napisany 03 listopada 2012 - 23:18
może by się jeszcze ktoś wypowiedział!?
też grzebiąc po forum czytałem kiedyś że trzeba któryś pin przepiąć ale nie mogę tego znaleźć. może ktoś napisze!?
też grzebiąc po forum czytałem kiedyś że trzeba któryś pin przepiąć ale nie mogę tego znaleźć. może ktoś napisze!?
Napisany 01 marca 2015 - 11:09
W kostkach które zostały jest zasilanie do włączenie wzmacniaczy i może być też sygnał
Napisany 01 marca 2015 - 12:05
Nie pamiętam już jaki kolor jest przewodu do wzmacniacza bose. Trzeba zrobić mostek na jego zasilanie z przewodu który jest 12v po stacyjce. Daj fabryczne radio i sprawdź na których przewodach masz po stacyjce 12v spisz je. Potem daj twoje radio i włącz. Sprawdź spisane przewody. Tam gdzie zabraknie 12v tam musisz je podać z innego na którym jest. I będzie działać.
Napisany 12 maja 2015 - 12:31
Montowałem ostatnio radio i u mnie to tak wygląda. Zworka zielonym kabelkiem. Radio działa tak jak fabryczne, tzn. jeśli wyjmę kluczyk to się wyłącza, pamięć działa normalnie.
Napisany 01 czerwca 2015 - 20:29
Mam taki sam problem jak kolega FaFa93, wsadziłem nowe radio również pioneer i nie mam głosu. co trzeba zrobic? dodam że w aucie system bosse
Napisany 29 sierpnia 2017 - 22:44
Koledzy, grzebię, szukam, podłączam i nic mi nie działa.
Zasilanie znaczy działa, a głosu brak.
Podłączałem z sonego 12V pod c6, które ma wzbudzać wzmaka bose i dalej cisza.
Pisaliście o zworze zielonym, ale zielony jest od głośnika.
Ktoś tu jeszcze zagląda i pomoże?