Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[inne auto] problem z migaczami opel meriva

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   wojtasul

wojtasul
  • 5 postów

Napisany 15 października 2012 - 00:21

witam !mam taki problem w oplu meriva 2005 1.4 ,gdyz jedna strona migaczy nie dzial, konkretnie lewa.wszystkie wskaziki w srodku wskazuja ze dziala a na zawnatrz nic.jak otwieram centralny zamek tylko tez jedna strona swieci i tak samo jest z awaryjnymi.bardzo prosze o rade.zanim calkowice przestaly swiecic(lewa strona) swiecily raz wolno raz szybko i pozniej koniec .bardzo prosze o pomoc

#2 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 15 października 2012 - 11:48

sprawdź w pierwszej kolejności żarówki czy sie nie poprzepalały, druga sprawa to odnajdź sobie jakąś instrukcję do merivy być może jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za kierunki prawy/lewy :nie_wiem:

ps. a szukałeś na jakiś forach merivy czy opla o tej bolączce ??

#3 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 15 października 2012 - 11:56

Jak sprawdzenie zarowek i bezpiecznikow nic nie da, to dalej do sprawdzenia:
1. wylacznik awaryjnych
2. przekaznik kierunkow
3. manetka

#4 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 15 października 2012 - 17:13

zmień miejscami przekaźniki kierunków lewy/prawy, są w skrzynce pod maską z lewej strony auta, oznaczone jako K66L i K66R, górny rząd mniejszych przekaźników 2 pierwsze z prawej, jeśli po zmianie będzie na odwrót to znaczy że przekaźnik zdechł, jeśli nie to moduł CIM do sprawdzenia

#5 OFFLINE   wojtasul

wojtasul
  • 5 postów

Napisany 16 października 2012 - 01:38

Witam !bezpiecznik jest jeden w instrukcji od migaczy niby dziala , sprawdzilem tez zarowki nawet wymienilem na nowe ale niepotrzebnie bo nic to nie dalo, dopiero jak sciagnelem obudowe z kierownicy zeby sie dostac do przelacznika kierunkow zaczelem w nim troche szperac to zaczely troche migac ,nie tak jak powinny ale troche migaly z lekkim opoznieniem .jednak jak zalozylem obudowe to po kilka razach przelaczania znowu przestaly oczywiscie lewa strona bo prawa dzial bez roblemu.a co do awaryjnych jest tak samo jak je wlaczam tez tylko jedna strona miga prawa a lewa nic,czasami cos tam zamrugaja,ale traz juz zadko i tak samo jest z centralnym zamkiem jak otwieram pilotem tez mryga tylko prawa strona.zamowielm nowy przelacznik ,zobaczymy mam nadzieje ze pomoze .sprobuje zamienic te przekazniki i sprawdze ten wylacznim awaryjnch,a gzie jest ta manetka ???.tak czy inaczej jak macie jeszcze jakie pomysly co to moze byc to prosze napisac ,bede sprawdzal.pozdrawiam i dziekuje

#6 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów

Napisany 16 października 2012 - 06:21

dopiero jak sciagnelem obudowe z kierownicy zeby sie dostac do przelacznika kierunkow zaczelem w nim troche szperac to zaczely troche migac ,nie tak jak powinny ale troche migaly z lekkim opoznieniem .jednak jak zalozylem obudowe to po kilka razach przelaczania znowu przestaly oczywiscie lewa strona bo prawa dzial bez roblemu.

Więc gdzieś tutaj szukaj przyczyny. Albo włącznik albo gdzieś się kable przełamały.

P.S.
Popraw pisownię bo czytać się tego nie da.

#7 OFFLINE   wojtasul

wojtasul
  • 5 postów

Napisany 18 października 2012 - 14:39

Sorry za pisownie ale syn powyrywal mi przyciski i jeszcze spieszy mi sie.tak czy inaczej czekam na przelacznik,dam znac jak wymienie czy cos pomoglo.dzieki

Witam!jeszcze jedno pytanko ,gdzie dokladnie sa te przekazniki .sprawdzalem od maska z lewej strony ale tam sa tylko takie wieksze bezpieczniki??dzieki .poz

Witam !,gdzie dokładnie są te przekaźniki,sprawdzałem po maska ,ale ta sa tylko bezpieczniki?

#8 OFFLINE   wojtasul

wojtasul
  • 5 postów

Napisany 19 października 2012 - 19:50

Zmieniłem przełącznik migaczy i nic,moze jeszcze sprawdzić te przekaźniki.czy są one pod podszybiem?.dzieki

#9 OFFLINE   wojtasul

wojtasul
  • 5 postów

Napisany 22 października 2012 - 14:57

Witam!dostalem sie do skrzynki pod podszybiem ,ale nie mogłem znaleźć przekaźników,znalazlem przerywacz i inne jeszcze bezpieczniki . Czy moze ten przerywacz to przekaźnik,ale znowu jest tylko jeden to nie mogę zamienić?proszę o pomoc.dziekuje.