[OB & OBFL] czyszczenie wtryskiwaczy benzyny - acetonem?
Rozpoczęte przez
MIROGT
, 04 paź 2012, 15:20
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 października 2012 - 15:20
witam wszystkich , mam pytanie czy ktoś już czyścił swoje wtryski benzyny acetonem? bo mi kumpel od LPG powiedział że oni tak często robią , a mam zamiar wlać i go przegonić bo nierówno chodzi na wolnych z rana jak pojeżdżę chwile na benzynie to w miarę zaczyna być dobrze a dodam że je wyciągałem i były strasznie zasyfione przez poprzedniego właściciela
i teraz nie wiem jak wleje ten aceton to mam wyjeździć całe paliwo z tym ? czy może auto postać bo jadę na tydzień do Niemiec z pracy i lalunia będzie stała , czy co za bardzo nie rozpóści ?

Napisany 04 października 2012 - 17:26
na 99% czyszczenie nie pomoże na te objawy
a jak już się upierasz to zastosuj przeznaczone do tego specyfiki, aceton jest dość agresywny.
Poza tym jak niby poprzedni właściciel zasyfił wtryski? kopał nimi groby, albo mieszał zaprawę?
a jak już się upierasz to zastosuj przeznaczone do tego specyfiki, aceton jest dość agresywny.
Poza tym jak niby poprzedni właściciel zasyfił wtryski? kopał nimi groby, albo mieszał zaprawę?
Napisany 04 października 2012 - 18:13
no coś koło tego bo ledwo było widać otworki na wtryskach a co byś cie polecili do czyszczenia wtrysków bo padł mi reduktor niestety i powiedziałem sobie że dopóki nie będzie chodził na benzynie jak powinien to reduktora nie założę taki jestem omega ma zamiatać na tym i na tym , a powiem że jak ją dzisiaj przegoniłem na benzynie to o wiele lepiej już się zachowuje
Napisany 04 października 2012 - 19:45
Filtr paliwa przede wszystkim wymień, a jesli jestes pewny. że wtryski tak bardzo sa brudne to najlepiej kup wtryski i wymień.
Napisany 04 października 2012 - 19:50
mi to kolego bardziej wygląda na rozjechane mapy przez gaz, a jak zacząłeś jeździć na benzynie to mapki się ułożyły jak powinny i jest dobrze, zrób ze 100-200 km na benzynie i zobaczysz, ze bedzie dobrze chodzić.
Napisany 04 października 2012 - 19:59
filtr wymieniony , a wtryski miały być wymienione ale z czystej ciekawości chciałem je zregenerować sam i auto odpaliło i zaczyna żyć ale tylko na większych obrotach a na małych zwłaszcza rano jak odpalę to nierówno chodzi jakby świece ale je tez wymieniłem
Napisany 05 października 2012 - 19:30
jazda na samym gazie ,pojeździj na pb i przegoń ją troszkę a będzie lepiej,na stacjach benzynowych są dodatki do paliwa czyszczące układ paliwowy i wtryskowy
Napisany 06 października 2012 - 06:35
ok będę właśnie próbował z tymi dodatkami do paliwa bo i tak czekam na reduktor bo padł wiec trochę go przegonie na benzynie
po zalaniu acetonem 1 litr na ok 15 litrów paliwa efekt zadowalający
wyjeździłem ostro do dechy az paliwa brakło i po zatankowaniu nowego bp jest ok nie trzeba wtrysków wymieniać
p.s można testować chyba ze sie kto boi to nowe wtryski ale to jest tańsze
dziękuje za odpowiedzi temat zakończony i sprawdzony omega mruczy aż miło jak na nowych wtryskach
po zalaniu acetonem 1 litr na ok 15 litrów paliwa efekt zadowalający

p.s można testować chyba ze sie kto boi to nowe wtryski ale to jest tańsze

dziękuje za odpowiedzi temat zakończony i sprawdzony omega mruczy aż miło jak na nowych wtryskach