Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] czyszczenie wtryskiwaczy benzyny - acetonem?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   MIROGT

MIROGT
  • 218 postów

Napisany 04 października 2012 - 15:20

witam wszystkich , mam pytanie czy ktoś już czyścił swoje wtryski benzyny acetonem? bo mi kumpel od LPG powiedział że oni tak często robią , a mam zamiar wlać i go przegonić bo nierówno chodzi na wolnych z rana jak pojeżdżę chwile na benzynie to w miarę zaczyna być dobrze a dodam że je wyciągałem i były strasznie zasyfione przez poprzedniego właściciela :masakra: i teraz nie wiem jak wleje ten aceton to mam wyjeździć całe paliwo z tym ? czy może auto postać bo jadę na tydzień do Niemiec z pracy i lalunia będzie stała , czy co za bardzo nie rozpóści ?

#2 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 04 października 2012 - 17:26

na 99% czyszczenie nie pomoże na te objawy

a jak już się upierasz to zastosuj przeznaczone do tego specyfiki, aceton jest dość agresywny.

Poza tym jak niby poprzedni właściciel zasyfił wtryski? kopał nimi groby, albo mieszał zaprawę?

#3 OFFLINE   MIROGT

MIROGT
  • 218 postów

Napisany 04 października 2012 - 18:13

no coś koło tego bo ledwo było widać otworki na wtryskach a co byś cie polecili do czyszczenia wtrysków bo padł mi reduktor niestety i powiedziałem sobie że dopóki nie będzie chodził na benzynie jak powinien to reduktora nie założę taki jestem omega ma zamiatać na tym i na tym , a powiem że jak ją dzisiaj przegoniłem na benzynie to o wiele lepiej już się zachowuje

#4 OFFLINE   __Robert__

__Robert__
  • 2 331 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 04 października 2012 - 19:45

Filtr paliwa przede wszystkim wymień, a jesli jestes pewny. że wtryski tak bardzo sa brudne to najlepiej kup wtryski i wymień.

#5 OFFLINE   MICHAL1205

MICHAL1205

michał

• 88 postów

Napisany 04 października 2012 - 19:50

mi to kolego bardziej wygląda na rozjechane mapy przez gaz, a jak zacząłeś jeździć na benzynie to mapki się ułożyły jak powinny i jest dobrze, zrób ze 100-200 km na benzynie i zobaczysz, ze bedzie dobrze chodzić.

#6 OFFLINE   MIROGT

MIROGT
  • 218 postów

Napisany 04 października 2012 - 19:59

filtr wymieniony , a wtryski miały być wymienione ale z czystej ciekawości chciałem je zregenerować sam i auto odpaliło i zaczyna żyć ale tylko na większych obrotach a na małych zwłaszcza rano jak odpalę to nierówno chodzi jakby świece ale je tez wymieniłem

#7 OFFLINE   jacagda

jacagda

xxx

• 142 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 października 2012 - 19:30

jazda na samym gazie ,pojeździj na pb i przegoń ją troszkę a będzie lepiej,na stacjach benzynowych są dodatki do paliwa czyszczące układ paliwowy i wtryskowy

#8 OFFLINE   MIROGT

MIROGT
  • 218 postów

Napisany 06 października 2012 - 06:35

ok będę właśnie próbował z tymi dodatkami do paliwa bo i tak czekam na reduktor bo padł wiec trochę go przegonie na benzynie

po zalaniu acetonem 1 litr na ok 15 litrów paliwa efekt zadowalający :D wyjeździłem ostro do dechy az paliwa brakło i po zatankowaniu nowego bp jest ok nie trzeba wtrysków wymieniać
p.s można testować chyba ze sie kto boi to nowe wtryski ale to jest tańsze :D

dziękuje za odpowiedzi temat zakończony i sprawdzony omega mruczy aż miło jak na nowych wtryskach :D