Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Długa limuzyna do ślubu.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
21 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   awhaker

awhaker

Czytamy AWUHAKER... :D

• 905 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.0i C30NE

Napisany 02 października 2012 - 18:57

Witam.

Trafiła się kwota do wydania i pojawił się pomysł zakupu limuzyny. Typem jest Lincoln Town Car (9m). Czy jest ktoś na forum kto ma taki pojazd i może się wypowiedzieć na jego temat? Głównym celem samochodu ma być wożenie do ślubów oraz innych okazji. Zastanawiam się czy jest ruch na takie usługi bo w moich okolicach (Koło, Wielkopolska) jest mało takowych pojazdów.

#2 OFFLINE   mjwmierzwiak

mjwmierzwiak
  • 134 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6i C26NE

Napisany 02 października 2012 - 19:15

pomysł fajny i to bardzo, na Twoim miejscu postawiłbym raczej nie na amerykańską klasyczną białą limizunę tylko na jakiś stary amerykański cadilac, ładny, kolorowy. Sam ostatnio byłem na kilku weselach i wszedzie były te auta. Limizyny już wyszły z mody :) pamiętam że kiedyś nawet Omege ludzie wyporzyczali aby ich zawiozła do ślubu ;]

#3 OFFLINE   awhaker

awhaker

• 905 postów

Napisany 02 października 2012 - 19:25

Stary cadillac byl w planie ale plan poszedl na nowego lincolna ze względów wizualnych i w okolicy nie widzialem zeby do slubu jechaly stare amerykance. Szczegolnie ze nagrywam z ojcem wesela;) A i moja omega miala mozliwosc przewozu do slubu ale powiedzialem mlodym ze kombi nie bedzie dobrze wygladalo;)

#4 OFFLINE   mjwmierzwiak

mjwmierzwiak
  • 134 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Silnik: 2.6i C26NE

Napisany 02 października 2012 - 19:39

a czy w Kole jest wyporzyczalnia właśnie takich amerykńskich krażowników? powiem Ci że w Zielonej Górze jaki i całej okolicy (nawet w moim Lubsku 16 tyś mieszkańców są dwie limuzyny). W całej Zielonogórskiej aglomeracji jest wiele limuzyn i własnie jeden pomarańczowy krażownik z białą skurą w środku i cieszy się ogromnym powodzeniem.

#5 OFFLINE   awhaker

awhaker

• 905 postów

Napisany 02 października 2012 - 20:36

W Kole jest kilka amerykańskich krążowników ale nigdy jeszcze ich nie spotkałem żeby jechały do ślubu;) Być może są to fale takij regionalnej mody. W twoich stronach będzie coś innego a u mnie dopiero się to pojawi;)

#6 OFFLINE   Fascynat

Fascynat

Omega - Świadomy Wybór.

• 334 postów

Napisany 03 października 2012 - 03:13

Cadilac Catera..

#7 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 03 października 2012 - 03:30

utrzymanie takiej limuzyny kosztuje, w Skierniewicach są dostępne dwie i jeszcze nie miałem okazji widzieć by się ruszały z miejsca... ale za to Wołga to ma duże powodzenie :D

#8 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 03 października 2012 - 06:35

ale za to Wołga to ma duże powodzenie :D

I to jest właśnie to. Ludziom się już powoli chyba przejadły amerykańskie limuzyny gwiazd filmowych. W Łodzi np. prędzej zobaczysz młodych w np. Fiacie 125p czy Warszawie, lub w innym starym aucie niż w limuzynie.

#9 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 03 października 2012 - 07:36

I to jest właśnie to. Ludziom się już powoli chyba przejadły amerykańskie limuzyny gwiazd filmowych. W Łodzi np. prędzej zobaczysz młodych w np. Fiacie 125p czy Warszawie, lub w innym starym aucie niż w limuzynie.

też się mnie tak wydaję. Jakiś stary, zabytkowy samochód w super stanie i będzie jeździł do ślubów. Długich amerykańskich limuzyn dawno nie widziałem (no chyba że hammera, ale już wyższy level cenowy).

Jakie to szczęście, że my jedziemy Omegą do ślubu :lol: :p

#10 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 03 października 2012 - 08:21

Witam.

Trafiła się kwota do wydania i pojawił się pomysł zakupu limuzyny. Typem jest Lincoln Town Car (9m). Czy jest ktoś na forum kto ma taki pojazd i może się wypowiedzieć na jego temat? Głównym celem samochodu ma być wożenie do ślubów oraz innych okazji. Zastanawiam się czy jest ruch na takie usługi bo w moich okolicach (Koło, Wielkopolska) jest mało takowych pojazdów.

Kolego jest/był na forum kolega z Wawy/mazowieckiego , który był/jest właśnie kierowcą takiej limuzyny. W avatarze miał białą limuzynę.Może on ci pomoże ?

#11 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 03 października 2012 - 11:36

Jakiś stary, zabytkowy samochód w super stanie i będzie jeździł do ślubó

Może Opel Kapitan ?? :)

#12 OFFLINE   awhaker

awhaker

• 905 postów

Napisany 03 października 2012 - 16:34

Utrzymaniem się nie martwię. Dlatego że jest to taka rodzinna inwestycja. Jeden z członków mojej rodziny chce zakupić taką limuzynę i pozostawić mi w opiece. Chce ją właśnie w celu takich ślubów. Co do zabytków to teraz fakt jest moda na zabytki gdyż mój ojciec ma Skodę 100 i nawet ta skoda jeździ do ślubów ;)

#13 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 03 października 2012 - 16:38

Może Opel Kapitan ?? :)

nom, dla mnie osobiście bomba

#14 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 03 października 2012 - 19:06

Lotusa kup i reklamuj jako "najszybsze śluby w mieście" :D

#15 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów

Napisany 03 października 2012 - 19:49

Lotusa kup i reklamuj jako "najszybsze śluby w mieście" :D

i jeszcze szybsze rozwody :D

#16 OFFLINE   wars1977

wars1977

WarsSztat Jagiełły (specjalizacja silniki V6) Opel Tech2 , MDI

• 1 896 postów
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 04 października 2012 - 13:23

Witam.

W sadach pod poznaniem jest koleś który ma chyba 5 takich wozów. Z tego co zauważyłem z roku na rok przybywają mu 2 pojazdy. Może i to dobry interes, ale myślę ,że musiał byś wystartować z 2 lub nawet trzema naraz aby to miało ręce i nogi.

#17 OFFLINE   awhaker

awhaker

• 905 postów

Napisany 04 października 2012 - 16:58

Właśnie zastanawia mnie fakt że jedni mówią że nie ma ruchu na te samochody inni za to kupują kolejne. Ciekawe czy to kwestia rejonu kraju czy maketingu

#18 OFFLINE   michauu

michauu
  • 182 postów

Napisany 18 października 2012 - 01:24

wiec, tak, z takiej limuzyny nie wyżyjesz, jeżeli chodzi o dodatkowy biznes to możesz kupić.

Na pewno auto musi być białe, możliwie jak najdłuższe, szukaj 9metrów i zwróć uwagę na rozmieszczenie kanap/foteli we wnętrzu. Utrzymanie takiego auta wcale nie jest drogie, dopuki jest rejestrowane jako osobowka do 9osob.

Musisz mieć swojego diagnostę, ponieważ w aucie nie może być miejsc bokiem do kierunku jazdy.

Ważną sprawą jest garażowanie auta. Często woda się leje do środka, a to szybrem, drzwiami itp. Poza tym dach jest materiałowy, lubiący pękać na słońcu.

Nie spodziewaj się, że ludzie będą walić drzwiami i oknami. Będą marudzić, że za drogo, że auto stare itp. Jest wiele osób, które popłynęło z samochodami i wezmą zlecenie, aby tylko zarobić chociaż przysłowiową 100. Nawet nasz cały polski szoł biznes marudzi, że drogo i chcieliby jeździc, za darmo :pokoj: . Pordrzuce wam w tajemnicy, że limuzyny, które czasem widać w tv jeżdżą za darmo. TV nie ma kasy, a właściciel auta liczy na darmową reklamę :masakra:

U nas w polsce rynek limuzynowy ogarnął kicz. Często kierowcą limuzyny jest człowiek, który cały tydzień jeździ 360'ką, a w weekendy zdejmuje kaloszki, zakłada odpustowy sweterek i serwuje wino musujące do plastikowych jednorazowych szklanek....zobaczcie jak powinien wyglądać kierowca limuzyny w amerykańskich filmach z lat 80...gajer, krawat, czapke możemy sobie ospuścić, kierowca otwiera drzwi, podaje rękę damie przy wysiadaniu - u nas mało kto to robi.

Na zachodzie takimi autami jeżdżą osoby z klasą, a u nas niestety poza weselami jeżdźi bydło taktujące limuzynę jak miejsce gdzie trzeba się szybko naje*ać, bo ma wykupioną tylko jedną godzinę(bo drogo).

Na koniec powiem, że praca takim autem to czysta frajda:)

#19 OFFLINE   awhaker

awhaker

• 905 postów

Napisany 18 października 2012 - 20:27

Dziękuje za konkretną odpowiedz!

#20 OFFLINE   zygzak

zygzak

• 2 335 postów

Napisany 19 października 2012 - 13:59

Poza tym dach jest materiałowy, lubiący pękać na słońcu.

Pordrzuce wam w tajemnicy, że limuzyny, które czasem widać w tv jeżdżą za darmo. TV nie ma kasy, a właściciel auta liczy na darmową reklamę :masakra:

U nas w polsce rynek limuzynowy ogarnął kicz.

Może taki dach pęka przez zaniedbanie?

To że TV nie płaci skromnym zwyczajnym ludziom za udzielenie wywiadu, konsultacje, itp itd to nie tajemnica. Na beszczela wykorzystują. Często młody człowiek lub ktoś mający po raz pierwszy do czynienia ze szkiełkiem, myśli że zabłyśnie, że coś wiekszego z tego będzie...
TV kase ma tylko nie chce uczciwie płacić, tak jak cześć ludzi nie chce opłacać abonamentu:D

Ten kicz (jak sie tak zastanowić) może wykreowali sami klienci a kierowca sie tylko dopasował :D