[OB & OBFL] Nie działaja głośniki
Napisany 28 sierpnia 2012 - 20:29
Zamieniłem 4 lata temu fabryczne radio opel na pioneera .Wszystko było ok do wczoraj nagle radio przestało grać wszystko świeci ale nie ma dźwięku . Wyjąłem je podłączyłem w drugim aucie i działa bez zarzutu wiec nie jest to wina spalonej końcówki mocy. Najciekawszy jest fakt że po podłączeniu starego radia opel wszystko działa jak należy czyli jest dźwięk. Co jest nie tak czy ktoś miał już taki przypadek. Proszę o pomoc!
Pozdrawiam
Napisany 28 sierpnia 2012 - 21:56
Napisany 31 sierpnia 2012 - 18:58

Napisany 02 września 2012 - 21:35
Odnalazłem kabel mute ale nie jest on nigdzie podłączony podobnie jak kabel do sterowania antena elektryczną Nie mam pojęcia co się dzieje podłączałem tez radio wyjęte z samochodu żony i to samo nie ma głosu. Dlaczego gra stare oryginalne- ma słabsze zabezpieczenie przeciwzwarciowe czy jak.Może kable w drzwiach robią zwarcie ale pytanie dlaczego gra oryginał a pioneery nie tym bardziej ze 4 lata było ok
Pozdrawiam
Napisany 25 października 2012 - 19:17

Napisany 25 października 2012 - 19:30
Napisany 25 października 2012 - 21:20
Zreszta kolega mrogal podal linki, w ktorych jest o tym mowa....
Napisany 26 października 2012 - 18:25
pionek ma zabezpieczenie anty zwarciowe ...Witam
Zamieniłem 4 lata temu fabryczne radio opel na pioneera .Wszystko było ok do wczoraj nagle radio przestało grać wszystko świeci ale nie ma dźwięku . Wyjąłem je podłączyłem w drugim aucie i działa bez zarzutu wiec nie jest to wina spalonej końcówki mocy. Najciekawszy jest fakt że po podłączeniu starego radia opel wszystko działa jak należy czyli jest dźwięk. Co jest nie tak czy ktoś miał już taki przypadek. Proszę o pomoc!
Pozdrawiam
popatrz na wiązki wychodzące z karoserii na drzwi , zazwyczaj pękają kabelki i dochodzi do zwarcia
Napisany 26 października 2012 - 20:17