Omegę mam od niedawna i chciałbym się Was zapytać o wrażliwe punkty karoserii w Omie A Combi. Mianowicie będę auto miejscami spawał i robił wstawki, więc jeśli są miejsca szczególne gdzie te auta pękają, gniją w miejsach konstrukcyjnych (a nie widać tego zewnątrz podwozia) to bardzo bym prosił o podanie tych miejsc to sobie od razu wzmocnię. Z góry dzięki.

[omega A] Wzmocnienie budy - Omega A Combi
Rozpoczęte przez
kln1985
, 15 lip 2012, 21:35
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 15 lipca 2012 - 21:35
Napisany 16 lipca 2012 - 14:51
Oczywiście gniją w każdym miejscu 
A u mnie najbardziej w okolicach tylnej osi, podłoga i podłużnice.

A u mnie najbardziej w okolicach tylnej osi, podłoga i podłużnice.
Napisany 16 lipca 2012 - 17:07
No właśnie moja nie gnije, tylko błotniki z tyłu pod zderzakiem, i gdzie niegdzie parchy. Podłoga jest cała, progi całe, podłużnice, tylne gniazda spreżyn, wszystko ok, tylko na odcinku 5 cm prawy kielich podgnity (przy łączeniu z podłużnicą). Tak więc nie wiem czy tylko wyspawać tam gdzie coś jest czy są jeszcze jakieś newralgiczne punkty.
Napisany 18 lipca 2012 - 18:02
robiłem ze 3 lata temu sobie całą karoserię w omedze A
więc tak
w progi dałem płaskowniki oczywiście przy wymianie progów
rozpórka na kielichy z przodu
płaskowniki w przednie podłużnice
i na tyle też coś trzeba dac bo będzie pękać na tylnym słupku w najwęższym miejscu ....

więc tak
w progi dałem płaskowniki oczywiście przy wymianie progów
rozpórka na kielichy z przodu
płaskowniki w przednie podłużnice
i na tyle też coś trzeba dac bo będzie pękać na tylnym słupku w najwęższym miejscu ....
Napisany 18 lipca 2012 - 18:56
Przede wszystkim podłużnice z tyły nad zawieszeniem oraz trzeba by wzmocnić przednie kielichy bo tam często lubi się rozłazić.