WYMIANA ROZRUSZNIKA 2,0 16v
Napisany 01 września 2007 - 16:45
Napisany 03 września 2007 - 19:18

Napisany 03 września 2007 - 19:39
ale to chyba o rozrządzie kolego a nie rozrusznikuW x20xev wymian jest prosta
Zdejmujesz najpierw pasek wielorowkowy, pozniej sciagasz oslone na przewody (te korytko). Teraz odkrecasz koło pasowe chyba siedzi na 4 śrubach ( zaznacz sobie jak kolo jest ustawione wzgledem waly bo pozniej musisz zloczy tak asamo) Teraz odkrecasz obudowe rozrzadu (jest mocowana za 3 srubach) Teraz luzujesz napinacz i odkrecasz rolki prowadzace. Punkty masz na obudowie. 40-60 min zrobione. Pozdrawiam
Napisany 05 września 2007 - 12:21
pozdrawiam
Napisany 09 września 2007 - 11:52

Napisany 11 listopada 2011 - 16:09
Ma ktoś jakiś patent na odkręcenie tej śruby mocującej rozrusznik od strony skrzyni biegów? Dziś 2 godz sie z tym męczyłem i nie dałem rady:/ Strasznie tam ciasno od spodu, a od góry to chyba jest niemożliwe.
Napisany 11 listopada 2011 - 17:38
Napisany 12 listopada 2011 - 00:27
ja chyba robiłem nasadka (19?) do tego przegłub+ grzechotka (lub przedłużka dodatkowo)
dokładnie. I bezproblemowo idzie odkręcić.
Napisany 12 listopada 2011 - 09:35
Kolejne pytanie: Jak to jest z tymi przewodami do rozrusznika? Musze je koniecznie odkręcić na początku? Bo dopóki rozrusznik jest na miejscu cieżko jest się do nich dostać, mogę najpierw sobie odkręcić rozrusznik i spuścic go na dół i wtedy odkręcić przewody? Są na tyle długie?
Napisany 12 listopada 2011 - 14:40
Dokładnie tymi samymi narzedziemi probowalem, niestety śruba nia drgnąła;/ Nie pomogło ani WD40 ani obstukanie śruby młotkiem. Chyba będę musiał poprosić o pomoc kogoś z większą siłą odemnie.
Kolejne pytanie: Jak to jest z tymi przewodami do rozrusznika? Musze je koniecznie odkręcić na początku? Bo dopóki rozrusznik jest na miejscu cieżko jest się do nich dostać, mogę najpierw sobie odkręcić rozrusznik i spuścic go na dół i wtedy odkręcić przewody? Są na tyle długie?
Na początku to wymontuj akumulator. No chyba, ze lubisz efekty specjalne

co do śruby, to musiała się nieźle zapiec.