Witam. po ostatnik uderzeniu w lampe przy cofaniu przez moją żone przestawiła sie nieco klapa bagażnika. patrząc od tyłu: po lewej stronie jest spora szczelina,a po prawej jej nie ma czyli ociera o czesc w ktorej zamontowana jest lampa. klapa odstaje jeszcze lekko w góre z prawej strony. da sie jakos to wyregulować ? próbowałem na tych zawiasach sruby imbusy ale nic nie pomogło wogóle nie widac zeby tam cos sie przestawiło wiec sam juz nie wiem (Omega B Sedan) z góry dziejuje za pomoc.

Klapa bagażnika sedan
Rozpoczęte przez
michal1991022
, 25 cze 2012, 13:00
9 odpowiedzi na ten temat
Napisany 25 czerwca 2012 - 13:00
Napisany 25 czerwca 2012 - 20:22
Pewnie podgięły się zawiasy.Albo kombinuj naciągać albo je wymień.
Napisany 13 grudnia 2014 - 10:58
Odgrzeje kotleta. Mam problem z klapą w sedanie. Od jakiegoś czasu mocno "się tłucze" kiedy jadę po nierównościach, a przez szybę czasem widać jak podskakuje. Myślałem, że może jakiś wpływ maja na to siłowniki bo już robiła się ciężka jak otwierałem i zamykałem bagażnik ale po wymianie dalej skacze. Wymieniłem już nawet zawiasy ale to też nie to. I teraz moje pytanie, czy klapa powinna opierać się na tych plastikowych nakrętkach do regulacji? Bo moja się na nich podpiera cały czas i może przez to podskakuje?
Napisany 14 grudnia 2014 - 09:27
Te gumowe wkręty są właśnie po to żeby usztywnić maskę po zamknięciu i usztywnić po zamknięciu. A oglądałeś zamek/rygiel? Może tam masz jakieś luzy.
Napisany 14 grudnia 2014 - 11:06
Witam,
uszkodziłem klapę bagażnika i zamierzam wstawić nową .. sęk w tym że nowa którą kupiłem ma dwa przewody a moja jeden przewód .. może ktoś wie od czego może być druga wiążka .. chyba lepiej dać do elektryka który to połączy jak sądzicie ??
uszkodziłem klapę bagażnika i zamierzam wstawić nową .. sęk w tym że nowa którą kupiłem ma dwa przewody a moja jeden przewód .. może ktoś wie od czego może być druga wiążka .. chyba lepiej dać do elektryka który to połączy jak sądzicie ??
Napisany 14 grudnia 2014 - 11:24
Może jest na niej spojler z dodatkowym stopem??
Najlepiej wiązkę zostaw swoja starą.
Najlepiej wiązkę zostaw swoja starą.
Napisany 15 grudnia 2014 - 00:45
Kolego lutownica , miernik i do przodu. W wiazce klapy masz:
Przeciwmglowe
Wsteczne
Silownik centralnego zamka
Nic wiecej. Albo jakis spojler tam byl, albo ktos dołożył instalacje do czegos innego
Przeciwmglowe
Wsteczne
Silownik centralnego zamka
Nic wiecej. Albo jakis spojler tam byl, albo ktos dołożył instalacje do czegos innego
Napisany 15 grudnia 2014 - 07:28
Możliwe, że tam są luzy, jakoś o tym nie pomyślałem i cały czas górą próbowałem ustawić przy zawiasach. A te gumowe wkręty opierają się o plastik ślady widać odciśnięte. Później sprawdzę zamek.
Napisany 15 grudnia 2014 - 18:26
Tymi wkrętami właśnie regulujesz klapę, sprawdzasz w ten sposób że łapiesz za zamek nie otwierając go i szarpiesz góra/dół... żadna filozofia to wyregulować...
Napisany 22 stycznia 2015 - 15:01
Przyczyna stukania wyeliminowana. Okazało się że to nie klapa tylko szyba się odkleiła przy dolnej krawędzi
i tak tłukła szczęście że nie pękła. Jak patrzyłem to wydawało się że to bagażnik podskakuje a to była uszczelka. Ale za to mam idealnie wyregulowana klapę