[OB & OBFL] Elektryczna regulacja fotela
Napisany 20 maja 2012 - 18:02
Mam problem jak w temacie z regulacją prawego fotela. Jest w pełni elektryczny i wszystko działa elegancko lecz problem pojawia się w momencie gdy chce przesunąć fotel do przodu. Odsuwając go maksymalnie dochodzi do końca lecz przesuwając do przodu dochodzi do połowy i się zatrzymuje. zaglądałem pod fotel jak to chodzi i nie ma żadnego oporu na szynie. Wszystko się przesuwa i w pewnym momencie (jak dochodzi o połowy długości) wyłącza sie. Na elektryce sie nie znam więc jeżeli o coś nie jasno napisałem to proszę o pytania.
Napisany 20 maja 2012 - 18:15
Napisany 19 czerwca 2012 - 19:35

u mnie siedziała śruba

pozostało tylko wsadzić pręt i walić w niego młotkiem aż puściło i dopiero mogłem dobrać się do śrub które trzymały szyny... mocowałem się z tym3 godziny ;/
Napisany 21 kwietnia 2015 - 07:53
Problem jak w temacie - elektryczny fotel kierowcy nie jeździ przód-tył.
Są jakieś typowe bolączki? Nie słychać cykania przy próbie sterowania.
Czyżby silniczek padł?
Napisany 21 kwietnia 2015 - 08:40
a ewentualnie gora dół to juz elektryka wiec jak to u Ciebie jest ?
Napisany 21 kwietnia 2015 - 08:47
przód tył to raczej ta wajcha pod siedzeniem odpowiada i fotel po prowadnicach jeździ
a ewentualnie gora dół to juz elektryka wiec jak to u Ciebie jest ?
Wyraźnie napisałem, że fotel w pełnej elektryce.
Napisany 26 kwietnia 2015 - 15:29
Częściowo przestało mi działać elektryczne sterowanie fotelem kierowcy (pasażera też, ale to sprawa mniej istotna).
Działa <przód-tył>, natomiast nie działa <góra-dół> (bardzo uciążliwe, ponieważ aktualnie fotel jest podniesiony maksymalnie do góry). Nie działa również sterowanie pochyleniem oparcia, z tą drobną różnicą, że w tym przypadku po naciśnięciu przycisku w głębi fotela słychać takie dziwne, pojedyncze "puk".
Macie jakieś propozycje jak się za to zabrać? Kupować od razu używane silniczki, czy najpierw rozebrać i coś sprawdzić?
Napisany 26 kwietnia 2015 - 15:47
Drodzy forumowicze, proszę o radę.
Częściowo przestało mi działać elektryczne sterowanie fotelem kierowcy (pasażera też, ale to sprawa mniej istotna).
Działa <przód-tył>, natomiast nie działa <góra-dół> (bardzo uciążliwe, ponieważ aktualnie fotel jest podniesiony maksymalnie do góry). Nie działa również sterowanie pochyleniem oparcia, z tą drobną różnicą, że w tym przypadku po naciśnięciu przycisku w głębi fotela słychać takie dziwne, pojedyncze "puk".
Macie jakieś propozycje jak się za to zabrać? Kupować od razu używane silniczki, czy najpierw rozebrać i coś sprawdzić?
Prawdopodobnie wypadło z prowadnicy wysunęło się . trzeba odkrecic fotel i wysunąć w prowadnice - śrubę.
Napisany 07 maja 2015 - 12:01
Drodzy forumowicze, proszę o radę.
Działa <przód-tył>, natomiast nie działa <góra-dół> (bardzo uciążliwe, ponieważ aktualnie fotel jest podniesiony maksymalnie do góry). Nie działa również sterowanie pochyleniem oparcia, z tą drobną różnicą, że w tym przypadku po naciśnięciu przycisku w głębi fotela słychać takie dziwne, pojedyncze "cyk".
Podbijam i proszę o pomoc. Czy jestem w stanie to sam ogarnąć, czy jednak lepiej oddać do mechanika/elektryka?
Jeśli lepiej samemu to kolejne pytanie: trzeba demontować fotel?
Napisany 07 maja 2015 - 14:03

NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy

Napisany 09 marca 2018 - 22:49
Proszę o wiarę szybką odpowiedź.
Z góry dziękuję
Napisany 10 marca 2018 - 07:39
Napisany 10 marca 2018 - 14:16
Podaj przez kable przycisków po ich wyjęciu, sprawdzisz przynajmniej czy silniki chodzą.
Napisany 10 marca 2018 - 14:26