Mieszkam na stałe w Vamberku Kupiłem Omcie 3.0 B MV6 jako że mój paliwożerny wynalazek ma juz pare kilometrów za soba i szykuje się remont silnika na dużą skale postanowiłem poeksperymentować z wynalazkiem zwanym w czechach jako bio lih [E85]
paliwo to jest na bazie alkocholu potocznie zwane etanol liczba oktanowa 109 troche gróbo , ale nie ważne .
Z wyczytanych informacji , jest to alkochol można stosować silnikach benzynowych z instalacją wtryskową , konieczne metalowe lub silikonowe przewody , gume rozpuszcza po prostu , konieczny czujnik spalania stukowego , wyzsza liczba oktanowa zimniejsze to jest .
Cena
Pb 95 38.90Kć
E 85 25.70kć

Testy :
1. 75% Pb95 , 25% E85 brak zauwazalnych zmian troch podwyższona temperatura silnika około 95' brak nierównej pracy czy jakichś innych wynalazków .Jest oki .
2. 35% E 85 Wiekszy kop lepiej sie buja , silnik pracuje równo , zużycie o 0.7 litra wedlug kompa mniejsze , na tym samym odcinku pod góre :jump:
3.50 % E 85 I sie zaczeło kop jak kop troche większy ale , zaczynają się schody
spostrzeżenia :
a. Ciężej pali
b . ni cholry nie idzie jechać jak silnik zimny po rozgrzaniu juz w miarę , nierówna praca
co chwil chek engine , po godzinie prób dałem se siana , rozrzedziłm 10l pB i juz jest oki .
tak więc Granice ustaliłem na 40% .
Tak też zalecają w wypowiedziach fachowcy , ale jak nie poczuje nie powącham nie sprawdze to wiezył nie będe , teraz plan następny remont silnika i zalożenie inatlacji pozwalającj jeździć na E 85 koszt ustrojstwa to 5000kć

Sorki ale to mój pierwszy taki post i mam nadzieje , że mnie go poprawicie .
Jak macie jakieś pytanka to pisac w temacie postaram się na wszystkie żetelnie odpowiedzieć