Navigacja w Nokii e52
Napisany 24 kwietnia 2012 - 11:36
Bawił się ktoś może z aktualizacjami map?
Albo wgrywał coś innego?

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 24 kwietnia 2012 - 12:17

Napisany 24 kwietnia 2012 - 17:42
Jakoś te mapy Ovi, kiedyś Nokia Maps nie przypadły mi do gustu i instalowałem na każdej Garmina Mobile XT z mapami na Polskę/Europę.
W żadnej nie miałem problemu z działaniem tej nawigacji, łapaniem FIXa, czy z jakimikolwiek opóźnieniami. Jedyne co, to w 6650 czaaasami wyskakiwał błąd o zbyt małej ilości pamięci RAM (stary telefon - nie ma co oczekiwać cudów).
Oczywiście były darmowe - nie łączyły się z Internetem.
Po Polsce, większe, mniejsze miasta, trasy itp, nawet pieszo zawsze Garmin dawał radę.
Jak byś chciał tylko zaktualizować mapy w Ovi Maps to ściągnij sobie na kompa Ovi Suite i tam masz mapy na wszystkie kraje za friko

Napisany 25 kwietnia 2012 - 01:00
Napisany 25 kwietnia 2012 - 07:53
instalowałem na każdej Garmina Mobile XT
Ten go mialem na noki i nigdy zadnych problemow z nim nie bylo.
Napisany 25 kwietnia 2012 - 07:59

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 25 kwietnia 2012 - 10:11
a trzeba coś wyłączyć albo przełączyć żeby były darmowe? Używałem w sumie tylko raz i poprowadziła mnie bardzo ładnie, nie wiem czy zjadła wtedy kasę, bo miałem na koncie sporo i nie zwracałem uwagi na to, ale gdy miałem końcówkę i odpaliłem to zjadło mi chyba 0,50zł za odpalenie. wujaszek ma garmina, ale jakoś coś było chyba z nim nie tak, bo nie mógł się połączyć z satelitą albo po prostu to było to że byliśmy na wsi i nie łapał. ovi maps bym jeszcze chętnie potestował, ale boję się trochę je włączyć w obawie o znikające pieniądze z kontaOvi maps jest darmowe i miażdży wszystko inne
Napisany 25 kwietnia 2012 - 10:12
Czas jest wartościowszy od pieniędzy. Możesz dostać więcej pieniędzy, ale nie możesz dostać więcej czasu.
Napisany 25 kwietnia 2012 - 17:18

Napisany 25 kwietnia 2012 - 19:18
1. ustawieniach aplikacji - ustalanie pozycji - metody ustalania pozycji zaznacz tylko zintegrowany gps.
2. w ustawieniach mapy, w ogólnych, ustaw połączenie na offline.
Podłącz telefon do kompa, zainstaluj potrzebne Ci mapy i wskazówki głosowe (dla samochodu wskazówki głosowe język polski, dla tras pieszych język polski z nazwami ulic).
W Nokia Suite możesz utworzyć sobie dokładną trasę a potem otwierasz ulubione w aplikacji mapy w telefonie i synchronizujesz z kompem.
Napisany 25 kwietnia 2012 - 20:18
a trzeba coś wyłączyć albo przełączyć żeby były darmowe? Używałem w sumie tylko raz i poprowadziła mnie bardzo ładnie, nie wiem czy zjadła wtedy kasę, bo miałem na koncie sporo i nie zwracałem uwagi na to, ale gdy miałem końcówkę i odpaliłem to zjadło mi chyba 0,50zł za odpalenie. wujaszek ma garmina, ale jakoś coś było chyba z nim nie tak, bo nie mógł się połączyć z satelitą albo po prostu to było to że byliśmy na wsi i nie łapał. ovi maps bym jeszcze chętnie potestował, ale boję się trochę je włączyć w obawie o znikające pieniądze z konta
Wyłącz wspomaganie Agps. Przez to łączy się z internetem. Ja tego nigdy nie używałem.
Napisany 26 kwietnia 2012 - 08:26
Napisany 28 maja 2012 - 13:46
gdzie wyłączyć to wspomaganie Agps? już powyłączałem chyba wszystko co się da co jest związane z internetem i dalej mi zjada kase z kontaWyłącz wspomaganie Agps. Przez to łączy się z internetem. Ja tego nigdy nie używałem.

Napisany 28 maja 2012 - 13:53
Zaznaczony zintegrowany gps i tyle.
I nie zapomnij w ustawieniach programu nawigacyjnego powyłączać niepotrzebne opcje pobierające dane...
Napisany 28 maja 2012 - 15:28
Napisany 28 maja 2012 - 16:30
W opcjach mapy możesz wybrać Internet, ale i tak pewnie nie będzie się łączyć...
Napisany 29 maja 2012 - 09:46