nie wyświetla stacji radiowych
Rozpoczęte przez
bolo19893
, 01 kwi 2012, 08:41
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 01 kwietnia 2012 - 08:41
Witam mam problem otóż nie wiem jakie radio gra w moim aucie nie wyświetla na na wyświetlaczu, mam oryginalne radio pomocy??
Napisany 01 kwietnia 2012 - 08:47
ciemny wyświetlacz ,czy RDS nie działa?
może żarówka padła,
może żarówka padła,
Napisany 01 kwietnia 2012 - 09:42
nie wiem jakie radio gra w moim aucie
mam oryginalne radio
trochę sprzeczne te informacje , napisz jakie masz konkretnie radio i jaki masz wyświetlacz
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 12 czerwca 2012 - 18:56
Podepnę się pod temat.
Mam problem z wyświetlaniem informacji z radia. Sytuacja wygląda tak. Zapłon na off wyświetlacz działa widać nazwę stacji oraz ustawione funkcje, czyli wszystko ok. Po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon jak i po uruchomieniu silnika wyświetlanie informacji z radia znika, ekran jest ciemny. Dane z komputera wyświetlane są prawidłowo. Radio gra, czyli słychać stacje radiowe i kasetę. Kiedy znowu kluczyk idzie na off wyświetlacz po chwili znowu wyświetla to co powinien.
Cóż może być przyczyną takiego funkcjonowania?
Radio philips car 400
Mam problem z wyświetlaniem informacji z radia. Sytuacja wygląda tak. Zapłon na off wyświetlacz działa widać nazwę stacji oraz ustawione funkcje, czyli wszystko ok. Po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon jak i po uruchomieniu silnika wyświetlanie informacji z radia znika, ekran jest ciemny. Dane z komputera wyświetlane są prawidłowo. Radio gra, czyli słychać stacje radiowe i kasetę. Kiedy znowu kluczyk idzie na off wyświetlacz po chwili znowu wyświetla to co powinien.
Cóż może być przyczyną takiego funkcjonowania?
Radio philips car 400
Napisany 15 czerwca 2012 - 13:27
wydaje mi się że coś jest zmajstrowane przy instalacji radia, przy kostce, dlatego przy zapłonie on jest ok a po starcie już nie...ale mogę się mylić
Napisany 17 czerwca 2012 - 18:57
Nie to raczej nie kwestia kabli przy kostce. Dzisiaj przemacałem wszystkie. Zastanawiam się czy to czasem nie wina radia. Ale żeby to sprawdzić to mszę mieć drugie na podmiankę.
Napisany 18 czerwca 2012 - 16:49
inne radio moze miec inaczej ustawione piny w kostce oryginalnej mialem tak w jvc i kenwoodzie jedno startowalo z kluczyka a drugie nie i trzeba bylo zmieniac kabelki
Napisany 06 lutego 2013 - 07:51
u mnie z kolei w B FL wyswietlacz nie reaguje na wlaczenie radia, ale moglo cos byc kombinowane przy kablach bo wczescniej bylo zalozone radio z dvd, w ktorej kostce sa kable ktore ida do wyswietlacza i ew jaki kolor kabli?