Omega A obieg zamknięty
Rozpoczęte przez
Ben ten
, 30 mar 2012, 09:48
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 30 marca 2012 - 09:48
Jak działa obieg zamknięty w Omedze A ?? Pytanie bo przecież dmuchawa jest na zewnątrz. Dokładnie mówiąc wersje z A/C mam na myśli.
Napisany 30 marca 2012 - 15:45
Jak działa obieg zamknięty w Omedze A ?? Pytanie bo przecież dmuchawa jest na zewnątrz. Dokładnie mówiąc wersje z A/C mam na myśli.
Kupiłeś tą omegę A ???
Napisany 30 marca 2012 - 15:51
Właśnie napisałem w tamtym temacie.
Czy ktoś wie jak działa "obieg zamknięty" w Omedze A zwłaszcza gdy jest klimatyzacja ??
Czy ktoś wie jak działa "obieg zamknięty" w Omedze A zwłaszcza gdy jest klimatyzacja ??
Napisany 30 marca 2012 - 17:00
To normalna zasada dzialania jak jest dmuchawa w aucie a w "A" jest ona poza kabina wiec ??
Napisany 30 marca 2012 - 17:04
może być na zewnątrz , ale przy ustawieniu na obieg zamknięty zasysa ze środka
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 30 marca 2012 - 19:09
Bez obrazy ale chyba nie macie pojęcia jak to wygląda. Nie ma takiej możliwości żeby "dmuchało" powietrzem wewnętrznym. Dmuchawa jest pod plastikiem wycieraczek, na zewnątrz kabiny. Tak samo jest w Vectrze A gdzie bez klimatyzacji nie ma obiegu zamkniętego. Więc jak to jest ??
Napisany 31 marca 2012 - 13:17
Witam. U mnie w Senatorze b - a to mechanicznie prawie to samo Omega A przy obudowie silnika dmuchawy są klapy zamykane siłownikiem podciśnieniowym. Jak jest obieg otwarty to dmuchawa zasysa powietrze z zewnątrz przez podszybie. Jak jest obieg zamknięty to klapy zamykają dostęp z zewnątrz auta a powietrze zasysane jest z pod deski rozdzielczej, a dokładnie z tej części przy przegrodzie czołowej. Układ zamknięty rzeczywiście istnieje i działa (w moim przypadku) bo jak w zimie włączyłem go przy grzaniu to wydmuchiwane powietrze momentalnie zrobiło się ciepłe z letniego, i zaczęły parować szyby (klima jest, ale jak to zwykle bywa nie działa).