Zamierzam doprowadzić do stanu używalności moją ome kupioną niedawno poradzilem sobie już z wieloma rzeczami posprawdzałem błędy itp eliminowałem po kolei i został mi problem ponieważ:
1. błąd 13,44 - sonda brak sygnału i uboga mieszanka - diagnoza sonda umarła->wymiana
2.po wymianie przejeździłem na benzynie jakiś czas kilka razy do włączenia wiatraka i nic po jakiś 15 km znów 'check' 0- sprawdziłem i zniknoł błąd 44 ale daje jest 13 - brak sygnału z sondy ;/ sonde kupiłem nową z bosha mam 3 kablową ;/
3.Posprawdzałem wiązke i okazało się że jest przebicie na kablu od sondy - zaizolowałem zresetowałem kompa i po dłuższej jeździe dalej błąd ;/
O co może chodzić ?

dodam że toważyszą jeszcze błędy 31 i 135 ale podobno 31 to norma że jak sprawdzam przy wyłączonym silniku to tak jest a 135 nie wiem co to jest ale odczytałem że jakaś dioda słabe napięcie czy coś ... prosze o pomoc autko po resecie jest żwawsze itp jak zapala sie 'check' słabnie co to może być ? możliwe że sonda umarła albo że była wadliwa? może w innym czymś jest problem?