Szukam po forum i nie znalazłem dokładnej kolejności co i jak przy wymianie płynu hamulcowego i odpowietrzeniu sprzęgła.
Dzwoniłem do serwisu takiego zwykłego spytałem jaki koszt wymiany płynu hamulcowego i odpowietrzenia sprzęgła to powiedzieli 90zł

Generalnie chodzi mi o kolejnośc odpowietrzania/uzupełniania, doczytałem że hamulce z abs prawy tył lewy tył prawy przód lewy przód, przy okazji chcę odpowietrzyć sprzęgło i nie wiem czy najpierw nowy płyn strzykawką i wężykiem wcisnąć w odpowietrznik sprzęgła i jak się przeleje zbiorniczkiem to wtedy dopiero lać nowy płyn i odpowietrzać hamulce?Czy najpierw opróżnić zbiorniczek ze starego płynu, wlać nowy, po kolei odkręcać odpowietrzniki przy kołach i pompować a na końcu w odpowietrznik sprzęgła?
Poprosiłbym o łopatologiczne opisanie kolejności, jakie narzędzia mogą się przydać i czy 1l płynu mi starczy na w/w czynności:D
Wydaje mi się że najpierw w odpowietrznik sprzęgła nowy płyn wlać(tylko ile??) a potem w hamulce ale mechanik ze mnie żaden więc wolę Was zapytac:D