Witam.STAG 4 eco,listwa valtek do 2.0 8V.Co o tym sądzicie?

STAG 4 plus
Rozpoczęte przez
lew74
, 26 lut 2012, 19:51
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 lutego 2012 - 19:51
Napisany 01 marca 2012 - 09:13
Zamiast Valteków polecam Magic Jet'y. U mnie śmigały w X20XEV i byłem baardzo zadowolony. Są cichsze i bardziej żywotne.
Napisany 02 marca 2012 - 16:16
Valtek'i jeżdżą w wielu autach, Magic Jet'y też... Niestety w przypadku tych tańszych wtrysków trzeba mieć trochę szczęścia, reszta to porządne filtry (i ich regularna wymiana) i prawidłowy (pionowy) montaż. Do tego oczywiście wszystko musi być dobrze zestrojone.
Napisany 02 marca 2012 - 22:58
Do tego reduktor większy niż Tomasetto Alaska. Jeśli chodzi o wtryskiwacze to jeśli już Valtek to V34. Istnieje obawa, że V30 nie obsłużą silnika "ośmiozaworówki" bo mogą być zbyt wolne - sprawdzić w praktyce, obserwując czasy wtrysku benzyny podczas pracy rozgrzanego do normalnej temperatury silnika na benzynie. MagicJet, Matrix, Hana 2000 i Valtek V34 mogę polecić.
Napisany 03 marca 2012 - 22:10
kompletacja STAG 4 PLUS, Zavoli ZETA-N (do 150km), wtryskiwacze OMVL REG FAST (niebieskie). TO wystarczy w zupelnosci - listwa drozsza od Valteka 30 o jakies 10-20zl a szybka i sensowna - potwierdzam bardzo dobre dzialanie z silnikiem X20XEV (2.0 16v). Sprawdzony dobry komplet, przelaczenie na gaz przy 20st i dziala stabilnie, nic nie szarpie i nie klei sie przy duzych mrozach. Reduktor dobrze grzeje sie i nie obniza wydajnosci cieplnej ogrzewania.
Sprawdzone i polecam, chociaz nie mam nic wspolnego z zadna firma LPG ;-)
Tomasetto Alaska jest za slaba (do 90km) do tego fatalna wydajnosc i wahania cisnienia. Valtek 30 bedzie dzialal ale padnie szybko i sie rozkalibruje - ten typ tak ma. OMVL nie duzo drozsze a lepsze.
Sprawdzone i polecam, chociaz nie mam nic wspolnego z zadna firma LPG ;-)
Tomasetto Alaska jest za slaba (do 90km) do tego fatalna wydajnosc i wahania cisnienia. Valtek 30 bedzie dzialal ale padnie szybko i sie rozkalibruje - ten typ tak ma. OMVL nie duzo drozsze a lepsze.
Napisany 03 marca 2012 - 23:36
Każde wtryski padną szybko przy przełączaniu przy 20*C... IMO Regi Fasty są warte tyle samo co Valteki czy MJ.
Napisany 04 marca 2012 - 10:24
REG FAST szybszy i trwalszy od Valtek'a, ale wiadomo ze przy konkurencji typu HANA czy MATRIX nie maja czego szukac. Niemniej jak za 100 pare zlotych to dobry wybor - tyle kosztuje poltora wtryskiwacza HANA :-) a po 60 kkm REG'a mozna wymienic bez zalu ze sie stracilo pieniadze. Nie znam danych katalogowych REG FAST, ale sam ich uzywam i za moja namowa znajomy zmienil w Megane 2 z Valtek'a na REG'a i jest niebo lepiej - mniej pali, wieksza kultura pracy. MJ znane sa ze swoich wlasnosci w "padaniu" wiec jakos do mnie nie przemawia. Sa szybkie ale sie zasyfiaja momentalnie, a czeski gwarant MJ twierdzi ze "to przez polski gaz". No to ja mowie - dziekuje Magic Jetom.
Te wyroby ich takie srednie, tak samo jak reduktor Magic III - niby takich och ach do 350 koni tłokowy nie wiadomo jaki super, a znam opinie i czlowieka ktoremu beknął gazem do wody- to jak dla mnie np dyskfalifikuje ten produkt.
Te wyroby ich takie srednie, tak samo jak reduktor Magic III - niby takich och ach do 350 koni tłokowy nie wiadomo jaki super, a znam opinie i czlowieka ktoremu beknął gazem do wody- to jak dla mnie np dyskfalifikuje ten produkt.
Napisany 08 marca 2012 - 08:35
Panowie, mam pytanie. Rok temu założyłem instalacje lpg. Zamontowany jest stag4 reduktor kme silver i osławione czerwine valteki. Na gazie zrobiłem około 11 tys km. Ogólnie nie mam wielkich zastrzeżeń, może mniejsza moc w górnych zakresach obrotów. Brak odczucia odejścia powyżej 4 000 obrotów. Spalanie na poziomie 14 miasto, około 10,5 trasa. W zimie tylko raz przy -28 stopniach po przełączeniu trochę szarpało (temp. przełączania 30). Co mi da zmiana valteków na inne markowe wtryski? I jeśli zamiana to na jakie, aby miało to sens i abym nie wydał dużej kasy?
Tak przy okazji jeśli ktoś może dokładnie opisać różnice pomiędzy np. valtekamia a wtryskami hana czy innymi markowymi. proszę bo na pewno wielu się to przyda. Ja mimo tego, że szukałem to dowiedziałem się tylko że valteki są złe i szybko się psują.
Tak przy okazji jeśli ktoś może dokładnie opisać różnice pomiędzy np. valtekamia a wtryskami hana czy innymi markowymi. proszę bo na pewno wielu się to przyda. Ja mimo tego, że szukałem to dowiedziałem się tylko że valteki są złe i szybko się psują.
Napisany 08 marca 2012 - 09:45
Czerwone Valteki to nie wtryskiwacze , są to elektrozaworki a to dlatego że nie trzymają żadnych parametrów na poziomie umożliwiającym stałe dawkowanie gazu, po prostu brak możliwości podawania jednakowych i powtarzalnych dawek paliwa do cylindra , ciągła zmiana parametrów i szybkie zużycie , jednak jego cena przemawia za zamontowaniem w każdym samochodzie oczywiście cieszą się z tego głównie producenci gazu.:hihi: >>>>>zmiana na inne oczywiście nie Valteko podobne na pewno przyniesie zmianę w kulturze pracy silnika i gwarancję że dawka jego jest na własciwym poziomie spalanie powinno spaść ale jeżeli silnik jeżdził na ubogiej mieszance to efekty oczekiwane mogą być różne<<<<<<<<<<<<