Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Wakacje Bułgaria miejsca godne polecenia

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Iwona

Iwona
  • 128 postów

Napisany 16 lutego 2012 - 11:01

Witam jak w temacie na wakacje planujemy wybrać się autem do Bułgarii czy ktoś był? A jak tak to jakie miejsca są godne uwagi?
:zocha:

#2 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 16 lutego 2012 - 12:25

autem nie byłem ale złote piaski varana i okolice kavarny bardzo ładne tereny

#3 OFFLINE   mariush

mariush

Było mineło...

• 648 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 16 lutego 2012 - 16:44

My z Dzasti w zeszłym roku planowalismy jechac do Bugarii autem ale wyszło jak zwykle czyli remont mieszkania.
Rok wczesniej była Chorwacja i było :ok: z reszta rozmawiałem z Tobą Iw o tym;)
W tym roku wraca temat Bułgarii ale jednak samolotem bo to jednak kawałek ze 1900 km ode mnie.
jeszcze miejscówka nie wybrana ale to juz na dniach zapadnie decyzja:D
powodzenia w planach i wyjezdzie

#4 OFFLINE   daktyl

daktyl

..opisu dziś nie będzie..

• 250 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 16 lutego 2012 - 17:05

O Bułgarii mogę nieco powiedzieć, z racji wykonywanego zawodu. Jako kierowca byłem w BG mnóstwo razy, jednak zawsze dużym. Mimo to, też planuję urlop w BG ale w przyszłym roku. Mam już wybrane miejsce, 70 km na północ od Warny. Byłem w tej miejscowości TIRem i spodobała mi się. Generalnie jeśli ktoś nastawia się na wypoczynek, podczas którego sam planuje przyrządzać większość posiłków to BG jest pod tym względem super. W przeciwieństwie choćby do Chorwacji nie trzeba brać ze sobą prowiantu, bo ceny w sklepach są porównywalne z naszymi, a w supermarketach to nawet i niższe. Brak potrzeby brania prowiantu ze sobą skutkuje większą ilością wolnej przestrzeni w bagażniku. ;) Nie trzeba brać ze sobą piwa. Rewelacyjne piwko mają w doskonałej cenie. Zresztą, nawet w restauracjach nie jest drogo co sam wielokrotnie sprawdzałem. A kawa nawet w najekskluzywniejszym lokalu w centrum miasta kosztuje mniej niż u nas na dworcu PKP. :D:D
Mam swój plan na taki wypad... Całość będzie trwała 14 dni, z czego 2 dni przejazd tam, 10 na miejscu i 2 droga powrotna. A dlaczego tak?? Otóż, podczas jeżdżenia po Bułgarii, Rumunii i Serbii zauważyłem wiele miejsc, które kiedyś chciałbym zwiedzić. I to właśnie będzie ten czas. W drodze do Bułgarii planuję nocleg w Karpatach Rumuńskich, a dokładnie w mieście Sighisoara. Dlaczego tam?? A to już przy okazji... ;) Natomiast powrót planuję przez Serbię, z noclegiem w miejscowości Niś. Ot tak po prostu wygląda mój plan na wycieczkę do Bułgarii... :)
:D

#5 OFFLINE   Iwona

Iwona
  • 128 postów

Napisany 16 lutego 2012 - 18:33

autem nie byłem ale złote piaski varana i okolice kavarny bardzo ładne tereny

Właśnie słyszałam trochę na temat tych złotych piasków my planujemy zamówić przez biuro z dojazdem własnym tak jak i w poprzednim roku w Chorwacji.

Rok wczesniej była Chorwacja i było z reszta rozmawiałem z Tobą Iw o tym
W tym roku wraca temat Bułgarii ale jednak samolotem bo to jednak kawałek ze 1900 km ode mnie.

Tak Chorwacja zwiedzona no my mamy ok 1400 km :) i planujemy tam spędzić tegoroczne wakacje :). Samolot odpada za chiny do niego nie wsiąde...

Mam już wybrane miejsce, 70 km na północ od Warny.

Na pewno weźmiemy pod uwagę w końcu jesteś wykwalifikowanym kierowcą i wiesz co i gdzie można zwiedzić :). No i ten opis bardzo zachęcający
:zocha: