Witam jak w temacie na wakacje planujemy wybrać się autem do Bułgarii czy ktoś był? A jak tak to jakie miejsca są godne uwagi?

Wakacje Bułgaria miejsca godne polecenia
Rozpoczęte przez
Iwona
, 16 lut 2012, 11:01
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 lutego 2012 - 12:25
autem nie byłem ale złote piaski varana i okolice kavarny bardzo ładne tereny
Napisany 16 lutego 2012 - 16:44
My z Dzasti w zeszłym roku planowalismy jechac do Bugarii autem ale wyszło jak zwykle czyli remont mieszkania.
Rok wczesniej była Chorwacja i było :ok: z reszta rozmawiałem z Tobą Iw o tym;)
W tym roku wraca temat Bułgarii ale jednak samolotem bo to jednak kawałek ze 1900 km ode mnie.
jeszcze miejscówka nie wybrana ale to juz na dniach zapadnie decyzja:D
powodzenia w planach i wyjezdzie
Rok wczesniej była Chorwacja i było :ok: z reszta rozmawiałem z Tobą Iw o tym;)
W tym roku wraca temat Bułgarii ale jednak samolotem bo to jednak kawałek ze 1900 km ode mnie.
jeszcze miejscówka nie wybrana ale to juz na dniach zapadnie decyzja:D
powodzenia w planach i wyjezdzie
Napisany 16 lutego 2012 - 17:05
O Bułgarii mogę nieco powiedzieć, z racji wykonywanego zawodu. Jako kierowca byłem w BG mnóstwo razy, jednak zawsze dużym. Mimo to, też planuję urlop w BG ale w przyszłym roku. Mam już wybrane miejsce, 70 km na północ od Warny. Byłem w tej miejscowości TIRem i spodobała mi się. Generalnie jeśli ktoś nastawia się na wypoczynek, podczas którego sam planuje przyrządzać większość posiłków to BG jest pod tym względem super. W przeciwieństwie choćby do Chorwacji nie trzeba brać ze sobą prowiantu, bo ceny w sklepach są porównywalne z naszymi, a w supermarketach to nawet i niższe. Brak potrzeby brania prowiantu ze sobą skutkuje większą ilością wolnej przestrzeni w bagażniku.
Nie trzeba brać ze sobą piwa. Rewelacyjne piwko mają w doskonałej cenie. Zresztą, nawet w restauracjach nie jest drogo co sam wielokrotnie sprawdzałem. A kawa nawet w najekskluzywniejszym lokalu w centrum miasta kosztuje mniej niż u nas na dworcu PKP.
:D
Mam swój plan na taki wypad... Całość będzie trwała 14 dni, z czego 2 dni przejazd tam, 10 na miejscu i 2 droga powrotna. A dlaczego tak?? Otóż, podczas jeżdżenia po Bułgarii, Rumunii i Serbii zauważyłem wiele miejsc, które kiedyś chciałbym zwiedzić. I to właśnie będzie ten czas. W drodze do Bułgarii planuję nocleg w Karpatach Rumuńskich, a dokładnie w mieście Sighisoara. Dlaczego tam?? A to już przy okazji...
Natomiast powrót planuję przez Serbię, z noclegiem w miejscowości Niś. Ot tak po prostu wygląda mój plan na wycieczkę do Bułgarii... 

Mam swój plan na taki wypad... Całość będzie trwała 14 dni, z czego 2 dni przejazd tam, 10 na miejscu i 2 droga powrotna. A dlaczego tak?? Otóż, podczas jeżdżenia po Bułgarii, Rumunii i Serbii zauważyłem wiele miejsc, które kiedyś chciałbym zwiedzić. I to właśnie będzie ten czas. W drodze do Bułgarii planuję nocleg w Karpatach Rumuńskich, a dokładnie w mieście Sighisoara. Dlaczego tam?? A to już przy okazji...

Napisany 16 lutego 2012 - 18:33
autem nie byłem ale złote piaski varana i okolice kavarny bardzo ładne tereny
Właśnie słyszałam trochę na temat tych złotych piasków my planujemy zamówić przez biuro z dojazdem własnym tak jak i w poprzednim roku w Chorwacji.
Rok wczesniej była Chorwacja i było z reszta rozmawiałem z Tobą Iw o tym
Tak Chorwacja zwiedzona no my mamy ok 1400 km

Mam już wybrane miejsce, 70 km na północ od Warny.
Na pewno weźmiemy pod uwagę w końcu jesteś wykwalifikowanym kierowcą i wiesz co i gdzie można zwiedzić

:zocha: