Kabel VGA
Napisany 05 lutego 2012 - 11:37
Napisany 05 lutego 2012 - 13:33
jesli laczylbys kablem HDMI to wtedy razem z dzwiekiem bys mial..
Napisany 06 marca 2012 - 11:02
tak jak juz kolega napisal... kabel VGA tylko obraz...
jesli laczylbys kablem HDMI to wtedy razem z dzwiekiem bys mial..
Ooo no właśnie tez nad tym się zastanawiałem,bo mam w stacji z tyłu wyjście hdmi i w tv też także mówisz że jak podłączę tym kablem to będę miał obraz i dźwięk??
Napisany 06 marca 2012 - 11:27
VGA obraz co prawda też da radę 1080p ale przy większych długościach są zakłócenia. Wtedy też dźwięk trzeba puścić, najczęściej mały jack + chin-cze
edyta bo zapomniałem napisać: dzięki HDMI uzyskasz lepszą jakość obrazu. VGA to niestety analogowy obraz, HDMI da obraz cyfrowy

Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 06 marca 2012 - 11:31
HDMI obraz 1600p + dźwięk 6.1. Rozdzielczość HD ma 1080p
VGA obraz co prawda też da radę 1080p ale przy większych długościach są zakłócenia. Wtedy też dźwięk trzeba puścić, najczęściej mały jack + chin-cze
edyta bo zapomniałem napisać: dzięki HDMI uzyskasz lepszą jakość obrazu. VGA to niestety analogowy obraz, HDMI da obraz cyfrowy
dziękuję

Napisany 13 marca 2012 - 21:16
HDMI obraz 1600p + dźwięk 6.1. Rozdzielczość HD ma 1080p
HDMI 1080p i więcej nie sądzę abyś miał film o wyższej rozdzielczości a tym bardziej film ale np gra i monitor jak najbardziej mogą być wyższe rozdzielczości jak FHD
są różne wersje HDMI z różną max rozdzielczością, 3D itp
VGA tylko obraz, różnicy w jakości nie widzę, może długi kiepski kabel + zakłócenia ale to by raczej nie działało jak spadła jakość
przy VGA dzwięk nie musi być po "jack + chin-cze" tylko po czym puścisz, może być toslink czy cokolwiek
Napisany 14 marca 2012 - 13:24
przy VGA dzwięk nie musi być po "jack + chin-cze" tylko po czym puścisz, może być toslink czy cokolwiek
przeczytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że dźwięk jeszcze trzeba puścić. I czym najczęściej to się robi. Nie każdy kombinuje tylko używa tego co się używa najczęściej

Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365