Zaczęło się od A Caravan z C20NE z 91r. Bardzo mocno doinwestowane.. Niezawodne.. - auto za którym łezka w oku kręci się do dziś...
Niestety dokończyła swojego żywota na

Dzień później na otarcie łez pojawił się XEV z95r. również pogrzebowy.. I jest do dziś

Kilka usterek i godzin w warsztacie (można przeliczyć na dni

No i nadszedł czas na Vkę.. szukałem 3.0.. oglądnąłem kilka skarbonek i wreszcie zrobiłem sobie prezent na Mikołajki 2010r

2.5V6 z LPG manual, wersja na 100lecie Opla...
Wyposażenie:
Brak skór, rolety, szklanego dachu, navi (choć po VIN niby jest)
Jak by to kogoś obchodziło co więcej miała mieć to: http://forum.omegakl...3&postcount=397

Na pierwszy ogień poszło sprzęgło, rozrusznik i przednie zawieszenie...
Później walka z przewodami wody...
Next silnik wycieraczek..
Miesiąc przerwy i cewka, przewody świece...
Itd...
W końcu regeneracja zenonów, czunik poziomowania i pozbyłem się bad-luk'a

.jpg)
Gdzieś po drodze jeszcze:
W kwietniu wymiana rozrządu i pasków... Po resecie map odłączyłem LPG bo cały czas był problem z mocą, spalaniem i nie równą pracą na podtlenku... Przestałem taniej podróżować i LPG OFF.. skończyły się problemy, odzyskała moc i zaczęło się fajnie jeździć...
Przy tej operacji okazało się, że silnik jest z RM 94-96 więc był zmieniany o czym sprzedający mnie nie poinformował...
Z biegiem kilometrów zrobiło się uciążliwe dolewanie oleju i niebieska chmurka za autem więc zanabyłem:

Najpierw 2,5V6 pochodzenia UK z Flki...
a po dłuższym zastanowieniu przywiozłem z WLKP drugie serce 3.0V6
Oba z niskimi przebiegami w granicach 130kkm

30.01.2012r.
Audio:Ostatnimi czasy na przód założyłem zestaw odseparowany Hertz HSK165 pod CarPower HPB-602 i okablowaniu Prolink... Wygłuszyłem drzwi...
W podszybiu z tyłu na razie zostało BOSE bo na suba szkoda miejsca w bagazniku...
W planach zmiana radyjka...
Gra nieporównywalnie z BOSE

I przyszedł dziś mały gadżet

Fotochrom z bursztynową diodą z Vectr C

A tu już na aucie...

02.02.2012r.
Taki jeden chciał się pozbyć to sobie przygarnąłem

pewnie się przyda...

Na pokładzie wylądowało noye Radio SONY CDX GT929-U :tak:
i pomału się zbiera graty.. pierwsza część duplexa

wydech na etapie modzenia...

I tak pomału zacznę na ile czas pozwoli...