Zajmuję się hodowlą ptaszników i skorpionów cesarskich. Bardzo fajna sprawa i do tego może być dochodowa, bo gdy kupuje się małego pajączka lub skorpiona i podkarmi się go przez parę lat to można na nim bardzo fajne pieniądze zarobić

Pająki i skorpiony jakie hoduję:
Lasiodora Parahybana (drugi co do wielkości ptasznik na świecie, dostępny na allegro bez zezwoleń i do kupienia za za 2zł)

Chromatopelma Cyaneopubescens (pięknie pajęczynuje, moja jest mega agresywna więc karmienie odbywa się ze szczególną uwagą

Pterinochilus Murinus (najbardziej jadowity,agresywny,mega szybki, fajnie pajęczynuje) pająk z typu "teleportów" czyli atakuje i ucieka tak szybko jakby się teleportował, nie możliwe by go dogonić w "biegu". Również do kupienia na allegro przez każde dziecko, przepisy polskie są popieprzone no ale cóż...
[ATTACH]16445[/ATTACH]
Brachypelma Albopilosum- najbardziej spokojny, najmniej jadowity i najlepszy do hodowli pająk. By go posiadać trzeba mieć kwity na niego o jego pochodzeniu,o wykluciu się w hodowli i innych bajerach a Murinusa może mieć każdy...

No i skorpiony:
Pandinus Imperator- największy skorpion na świecie, bardzo mało jadowity, spokojny do momentu w którym się go nie sprowokuje np ... delikatnym powiewem oddechu na niego bo wtedy dostają szału

Wszystkie zdjęcia wziąłem z google by przybliżyć wygląd tych pajęczaków

zmieniłem rozmiar jednej fotki , max 800x600 ,;kocyk