Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Serwo - regereracja, uzywka czy nowe ?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   remek76

remek76
  • 92 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 07 stycznia 2012 - 15:07

Witam

Pytanie jak w temacie.
Mam takie objawy, że po odpaleniu czasem (napompowany już) pedał hamulca wpada szybko i daleko a czasem wolno i ociężale i nie daleko. Podczas jazdy mam to samo. Czasem hamulec działa lekko (dość) i ładnie hamuje a czasem niestety działa ciężko i muszę użyć siły aby autko zahamowało. Hamulce mam dobre: nowe tarcze, klocki, płyn. Układ odpowietrzony. Autko nie ma problemów z samym hamowaniem - wytraca prędkość bez problemu.
Wąż od kolektora do serwa mam nowy, zawór zwrotny (trójnik) także. Wydaje mi się, że wykluczyłem więc wszystkie inne potencjalne przyczyny. A może nie ????

Problemem jest natomiast to, że właśnie częściej muszę użyć siły, i to nie małej, aby zahamować. Po przeczytaniu różnych postów wyciągam wniosek, że to serwo się psuje.

Nie znalazłem jednak żadnego postu, w którym jest omawiana wymiana bądź regeneracja serwa.
Czy więc u Was serwo nie psuje się ???

Co się robi z padającym serwem ? Można je regenerować ???? Czy kupuje się nowe ?
Na Alledrogo nie widziałem nowego serwa, czy więc w ogóle nowe jest dostępne w sklepach ???

#2 OFFLINE   remek76

remek76
  • 92 postów

Napisany 10 stycznia 2012 - 20:02

Ktoś się wypowie ?

Co się robi z padającym serwem ? Można je regenerować czy kupuje się nowe ?

#3 OFFLINE   JJdzej

JJdzej
  • 1 752 postów

Napisany 10 stycznia 2012 - 20:18

Jak kosztuje na allegro 20złotych a się nie często psuje to nawet nie chciało by mi się myśleć

#4 OFFLINE   MATEK--1

MATEK--1
  • 78 postów

Napisany 21 stycznia 2012 - 21:39

witam
u mnie jest tak że czasami jest super hamulec a czasami jest słabszy i trzeba mocniej wciskać, pompa przyszła druga serwo drugie i to samo podobnie, dziwna sprawa.
2.5 v6 serwo PN i takie wstawiłem następne. tarcze klocki z górnej półki brembo ferodo, tył ate, pomocy. dziś zamówiłem zaworek podciśnieniowy.
i co z tymi oznaczeniami serwa PP.PN.PS itd.

#5 OFFLINE   JJdzej

JJdzej
  • 1 752 postów

Napisany 21 stycznia 2012 - 21:46

Twardy pedał miewałem tylko w dieslu jak coś z pompą vacum było nie tak. W benzynie to musisz mieć jakąś nieszczelność chyba.
Odpal pogazuj i za godzinę zobacz czy starczy na jedno dwa wciśnięcia zanim stwardnieje.