Nie mozna otworzyc auta po deszczu/myciu.
Napisany 06 stycznia 2012 - 12:15
Napisany 06 stycznia 2012 - 15:04
Napisany 07 stycznia 2012 - 09:55
Moj problem polega na tym ze jak popada deszcz lub auto jest po myciu (tym bardziej karcher) mam problem z jego otwieraniem. Centralny dziala, dzwigaja sie rygielki ale musze jakies 15-20 razy razy szarpac za klamke zeby otworzyc drzwi. Przy ladnej pogodzie i bez mycia wszystko dziala jak nalezy... Nie wiecie co to moze byc?
We wszystkich drzwiach tak masz (macie) ??
Napisany 07 stycznia 2012 - 21:57
Do sprawdzenia wiazka (gumowa przelotka) pomiedzy buda i drzwiami oraz wtyczki na laczeniu instalacji budy z instalacja drzwi - ewdentnie gdzies wlazi woda.W tylnych... Przednie dzialaja ok...
Napisany 08 stycznia 2012 - 09:29
kolego ale centralny rozryglowuje wiec czy to na pewno elektryka?Do sprawdzenia wiazka (gumowa przelotka) pomiedzy buda i drzwiami oraz wtyczki na laczeniu instalacji budy z instalacja drzwi - ewdentnie gdzies wlazi woda.
Napisany 08 stycznia 2012 - 10:58
Kiedy one się wysuną, to klamka chodzi góra dół, ale zamek (klamka zamka) nie otwiera.
Nie ma to nic wspólnego z centralnym zamkiem.
Jest to uszkodzenie mechaniczne klamki, spowodowane wysunięciem się tego bolca.
W załączniku zaznaczony bolec, który trzeba poprawić.
Napisany 08 stycznia 2012 - 13:12
kolego ale centralny rozryglowuje wiec czy to na pewno elektryka?
Bez rozebrania drzwi sie nie przekonasz czy to wina kabli czy usterka czysto mechaniczna. Chociaz to drugie to raczej odpada bo jak cos bezposrednio w zamku by zlapalo wode to po wyschnieciu przyrdzewieje predzej czy pozniej i jeszcze trudniej bedzie pracowac. Generalnie jak cos nie dziala na mokro to w pierwszej kolejnosci patrzymy na prad.
Napisany 08 stycznia 2012 - 13:16
Więcej mi na myśl nie przychodzi
Napisany 08 stycznia 2012 - 13:29
Mogą być też złączki między słupkami a drzwiami.
Więcej mi na myśl nie przychodzi
W 5 poscie juz o tym mowilem

Napisany 08 stycznia 2012 - 17:34
Napisany 08 stycznia 2012 - 18:55

Napisany 08 stycznia 2012 - 19:02
Ruszaj klamką i obserwuj , możliwe że trzeba podregulować popychacze od klamki. Nie sugeruj się tym czy sucho czy mokro, to może być zbieg okoliczności.Zdejmij boczki z tyłu,
Napisany 08 stycznia 2012 - 19:19
Ruszaj klamką i obserwuj , możliwe że trzeba podregulować popychacze od klamki. Nie sugeruj się tym czy sucho czy mokro, to może być zbieg okoliczności.
Jestem tego samego zdania,wyreguluj ciegienka te od klamek i bedzie dobrze.U mnie z tylu bylo podobnie.Po regulacji problem zniknol.
Napisany 06 kwietnia 2013 - 19:24
To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jak zrobię coś nie tak.

Więc byłem dziś swoją omegą ( B FL 2.2 dti r. 2000) na myjni , po wyjeździe z myjni pojechałem do teściowej , zamknąłem samochód z pilota, później po wyjściu chciałem otworzyć samochód lecz nie reagował (też z pilota), więc otworzyłem drzwi z kluczyka, otworzyły się tylko drzwi kierowcy, resztę pootwierałem ręcznie, pojechałem w inne miejsce pozamykałem samochód też ręcznie bo inaczej się nie dało. Przy ponownej próbie otwarcia z pilota tylko lampi migały, a samochód dalej zamknięty, więc chciałem otworzyć z kluczyka ale nie dało już rady zablokowało tak, że nie mogę nic kluczykiem nawet otworzyć. Wyczytałem na forum o awaryjnym otwieraniu ( podziałało), ale dalej wszystkie rygielki są poblokowane, włącza się alarm i nic nie można zrobić. Wszystkie bezpieczniki są ok, odłączałem akumulator, próbowałem programować pilot i nic nie pomogło. I tu moje pytanie co to może być i jak kosztowna będzie naprawa??
Napisany 06 kwietnia 2013 - 19:26
baterie w pilocie?
Napisany 06 kwietnia 2013 - 19:28
Napisany 06 kwietnia 2013 - 21:58