Różnice szyba przednia Omega B & B FL
Napisany 01 stycznia 2012 - 23:44
Sprawa bardzo pilna...
Napisany 02 stycznia 2012 - 00:34
Da sie, nie ma roznic.
Potwierrdzam teorie kolegi Dejwa

Napisany 02 stycznia 2012 - 04:06
Odwiedzaj kolego częściej sprawdzone porady na forumWitam, proszę o informację czy są różnice w przedniej szybie w omegach B i B FL? Generalnie chodzi mi o to czy można, da się zamontowac szybę z B FL do B i odwrotnie?
Sprawa bardzo pilna...

http://forum.omegakl...ead.php?t=54272
Napisany 02 stycznia 2012 - 10:44

Napisany 02 stycznia 2012 - 11:02
Napisany 02 stycznia 2012 - 11:14
a wystarczy tylko pisać w szukajke "podgrzewana szyba" http://forum.omegakl...yba podgrzewanaczy są do tych modeli szyby podgrzewane,
ale po co? lepiej klepnąć posta ehhh lenistwo

Napisany 02 stycznia 2012 - 11:27
Napisany 12 maja 2014 - 21:25

Napisany 12 maja 2014 - 21:43
Pozdro.

Napisany 12 maja 2014 - 21:45
Nie szukaj używki z angola

przepraszam ale większej głupoty już dawno nie czytałem
Witam, jak masz sedana to szukaj do sedana a jak kombi to do kombi ,nie wymieniałem jeszcze, ale najlepiej szukać pod model
Kolego nie masz pojęcia - nie wprowadzaj kogoś w błąd
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 12 maja 2014 - 21:50
Szyby do B i B'fl sa takie same
Nie szukaj używki z angola
przepraszam ale większej głupoty już dawno nie czytałem
Kolego nie masz pojęcia - nie wprowadzaj kogoś w błąd
Jeszcze nikogo w błąd nie wprowadziłem!! doradziłeś lepiej jest OK.
A o Angolu nic nie pisałem !
Napisany 12 maja 2014 - 22:16
z Twojej wypowiedzi wynika, że różnią się szyby co najmniej sedan vs kombi, a tak nie jest. To samo B i B FL. Różnice będą, jeśli chcesz fotochrom, albo masz czujnik deszczu. Wymiary szyb są te same.jeszcze nikogo w błąd nie wprowadziłem
Aha - można kupić szybę do angola nową. Jest tańsza niż EU. Przynajmniej tak się mnie wydaje, bo mam założoną szybę Pilkington i podejrzewam, że jest do angola, bo znaczek na szybie pokazujący zakres pracy wycieraczek jest po prawej stronie. Napisy są normalnie po lewej...
Napisany 13 maja 2014 - 07:47
Zasadniczą kwestią dla ceny jest to, czy szyba jest tzw "solar" czy nie.
Napisany 13 maja 2014 - 17:57
Zwykła z paskiem 400 zł
Zwykła z paskiem + miejsce na czujnik deszczu 700 zł
Solar 950
Solar + miejsce na czujnik deszczu 1000 zł
Taka dostałem wycenę przez telefon jak sie dopytywalem jakie są różnice cenowe. Jak ktoś ma w poznaniu taniej to chętnie Wezmę namiary bo czeka mnie wymiana i zastanawiałem sie nad solarem lub ew. Nad zwykłą z czujnikiem, ale nie wiem czy gra warta świeczki

Napisany 13 maja 2014 - 18:23
Napisany 13 maja 2014 - 18:41

Napisany 13 maja 2014 - 19:15
A po co komuś czujnik deszczu? Deszczu nie widać chyba że nie chce się ruszać rękom i włączać manetkom. Inna opcja jest taka że zakłada to ten co lubi mieć więcej rzeczy do popsucia:oonie:
I tu akurat się nie zgodze , ja ma ustawione na auto cały czas i nic mnie nie interesuje a ty co chwila właczasz i wylaczasz zwlaszcza teraz jak co chwile pada

Napisany 13 maja 2014 - 23:04
seba03 a teraz masz czujnik deszczu? jeśli nie to czeka Cię sporo dłubania... czujnik pod omegę jest bardzo ciężko dostać to raz dwa wypadałoby zdobyć wiązkę, sterownik i manetkę najprawdopodobniej zmienić.
Teraz nie mam Czujnika, manetke mam bez regulacji prędkości (znaczy sie miałem bo dolozylem sobie taka z regulacja bo jej nie bylo) czujnik można bylo ostatnio kupić omegowy za 30 zł na portalu aukcyjnym, a myślę ze BFL jest wyposażony w serie wiązek i wtyczek o których pewnie nawet nie wszyscy wiedza. pod lusterko z fotochromem była wiązka, pod czujniki alarmu tez widziałem ze były wtyczki, pod mikrofon chyba tez do telefonu.
Jakby cena szyby pod czujnik nie była prawie o 100% większą niż za normalna to nie zastanawiał bym sie ani chwili, bo słyszałem bardzo pozytywne opinie na temat czujnika deszczu w omedze. Niestety jednak nie będę mógł sobie pozwolić na takie rarytasy bo nie s**m pieniedzmi, co mogę to dodaje, ale niektóre elementy to są za chore pieniądze, z reszta często jeżdżę w trasy i szkoda mi wydawać 3krotna wartość szyby jak miałoby sie w trasie gdzieś nie daj Boże znowu Zdarzyć jej pęknięcie.
Napisany 14 maja 2014 - 08:34
Seba03 polecam sprawdzić czy rzeczywiście masz wiązkę pod czujnik, żeby zdziwka nie było. Dużo Omeg ma kompletne wiązki, ale to nie potwierdza reguły, ze w każdym bfl'u jest cała, są też golasy, a wtedy zaczynają się problemy. Należy też pamiętać że do omegi są dwa czujniki: szyba zwykła oznaczenie JG i solar UA. Raz że nie można ich stosować zamiennie, dwa żaden z innym oznaczeniem nie zagada (uwaga na aukcje na których piszą że pasuje, np od vectry)