W końcu i ja coś tu popisze.
Omega A Caravan C20NE z 91r. Jestem jej pierwszym w Polsce właścicielem a od wyjazdu z fabryki to drugim

Wyglądała wtedy tak :

Auto miało porysowany prawy bok więc trzeba było to pomalować. Przy tej okazji zostały pomalowane lusterka zewnętrzne i tylna blęda na klapie.Do tego standardowo po zakupie wymienione oleje hamulce i zawieszenie. Druga deska rozdzielcza z obrotomierzem [w oryginale nie było] Na lato zostały zakupione felgi RH 17" i założone sprężyny obniżające oraz przyciemnione wszystkie szyby.Przy okazji przyciemniania szyb wypolerowałem listwy przy nich.Potem zakupiłem reflektory z OA 3000 i przerobiłem na bi xenon oraz zamontowałem cały chromowany grill i znaczki VAUXHALL-a .

Kolejnego roku pewnego dnia silnik odmówił współpracy

Jakiś czas potem we wnętrzu zagościły fotele Recaro z OB , okleina wnętrza a'la carbon oraz mniejsza kierka i pare innych niebiesko-czarnych detali

Zamontowałem też przedni podłokietnik i wymieniłem analogowy zegarek na komputerek.
W 2009 r. po bardzo długich poszukiwaniach Omegatorek otrzymał w końcu wycieraczki ze spryskiwaczami [potrzebne do wczesniej zamontowanych xenonów] a chwilke pózniej większe hamulce na przodzie [zaciski Senator B 24v + nawiercane i nacinane tarcze Mikoda]

Rok 2010to czas remontu.Wymiana progów, reperaturek ,drzwi i inne prace blacharskie w miejscach gdzie to wymagało. Potem wygłuszenie matami oraz oczywiście dużooooo konserwacji

Fotki w czasie prac:

I już pomalowany i gotowy do składania:

Przy okazji tych prac montaż elektryki szyb przednich , polerowanie relingów oraz montaż elektryki szyberdachu.

Po tych zabiegach Omega gotowa do pożerania dalszych kilometrów

Chwilke potem nowy ostatni tłumik i oczywiście naklejki klubowe na nowy lakierek.

Jakieś dwa miesiące po remoncie pewien kerowca

Druga klapa,zderzak, kawałek ścianki i Omega znowu jak nowa. Do tego przyszła paczuszka i Oma dostała spoiler na tylną klapę od Irmiego.

OMEGATOREK pomimo swojego wieku spisuje się dzielnie [za co mu bardzo dziękuje :D] i jak na razie zawsze wraca do domu o własnych siłach :jump: W OKP jesteśmy od marca 2009 roku i od tego czasu zaliczyliśmy wiele spotów i pare zlotów oraz kilka korowodów weselnych :jump::jump::jump:

Przed XII Zlotem OKP w Toruniu udało się zamontować w końcu zestaw wskazników tzw. Digitala który leżał u mnie już długi czas i czekał na montaż .

Nowe image dla alu na zime [rant poler a ramiona w kolor autka]

cdn ...