Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Omega z Chełma może ktoś zna to autko??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
20 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Damned4

Damned4

170 KM i 4x4

• 95 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 07:37

Koledzy pomóżcie aktualnie mam do Chełma ok 130km i nie bardzo czas żeby pofatygować się tam osobiście czy ktoś mógłby zerknąć na tą omegę? Kwotowo dosyć korzystnie ( tylko że nie wiadomo czy dla kupującego ;)
http://otomoto.pl/op...-C22142296.html
z góry dzięki, ze zdjęć praktycznie nic nie wynika, opel jak opel :D a jechać tylko po to żeby przewieźć d##e to raczej pogoda już nie odpowiednia, pozdrawiam

#2 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 14 grudnia 2011 - 09:35

mnie odstraszyla by marka firmy na ktorej robil zawieszenie. widac ze tanim kosztem, mozesz niedlugo znow je robic. 96 nie mialo soczewek ale to nie musi o niczym swiadczyc. dla mnie auto wyglada na zadniebane, brak chromow (pewnie za drogo bylo listwy kupic) brak gumy na pedale gazu, wajcha z kosmosu. w 2.0 jest pole do popisu - doloz pare pln i kup cos lepszego

#3 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 14 grudnia 2011 - 09:42

też jak na moje zezowate oko to odświeżony trupek
no ale jak można odświeżyć trupa? :p to zawsze będzie i tak trup :D

#4 OFFLINE   Damned4

Damned4

170 KM i 4x4

• 95 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 09:44

mnie odstraszyla by marka firmy na ktorej robil zawieszenie. widac ze tanim kosztem, mozesz niedlugo znow je robic. 96 nie mialo soczewek ale to nie musi o niczym swiadczyc. dla mnie auto wyglada na zadniebane, brak chromow (pewnie za drogo bylo listwy kupic) brak gumy na pedale gazu, wajcha z kosmosu. w 2.0 jest pole do popisu - doloz pare pln i kup cos lepszego

no właśnie widać, ja swoją 94 2.0 8v oddałem za 7tyś, też założyłem soczewki bo na ryflach strach było się ruszać w nocy, jak się okazało mogłem nią jeszcze trochę polatać ale skąd mogłem wiedzieć że quattro na razie mi się nie przyda:oonie:
szukam dalej może bliżej siebie coś znajdę ;)

kolejna trochę bliżej, dziwnie się prezentuje na zdjęciach i nie wydaje mi się żeby była warta podanej ceny
może wy zobaczycie coś więcej
http://moto.allegro....1977156264.html
podobno do negocjacji

#5 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 11:22

lpg II generacjia z poklejonym dolotem - bylo bum w dolot. II gen - dyskwalifikacja

#6 OFFLINE   Damned4

Damned4

170 KM i 4x4

• 95 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 12:08

znalazłem kolejną
http://otomoto.pl/op...-C21632468.html

#7 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 12:15

golas totalny.

#8 OFFLINE   Damned4

Damned4

170 KM i 4x4

• 95 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 12:20

golas totalny.

Etam golas :D klima jest (manual ale jest ) do tego dwie korby na tyle :D a na serio no to w sumie takie GL zwykłe, miałem identyczną wcześniej, nie wiem czy w podobnym budżecie znajde coś przyzwoitego CD

#9 OFFLINE   Dragons14

Dragons14

LSD + RWD = :)

• 188 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 14 grudnia 2011 - 16:26

Tą pierwszą to aż plack ścieka.
Może zadzwoń do tsw
Części ma pewne a jak ma jakąś co szkoda rozbierać to sprzedaje w całości.
sam miałem brać od niego 2 omege za mazde

#10 OFFLINE   mb_asasello

mb_asasello
  • 78 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 18:25

Jeszcze co do tej pierwszej - brak znaczka Opla na kierownicy, czyli jest prawdopodobieństwo, że po strzale poduszki została budżetowo na anglika wymieniona...

#11 OFFLINE   kajojb

kajojb
  • 78 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 18:39

lpg II generacjia z poklejonym dolotem - bylo bum w dolot. II gen - dyskwalifikacja

II generacja to luksus na rynku wtórnym. Szukam vectry B dla młodszego brata i znalazłem 3 szt X20XEV z instalacją na register...

#12 OFFLINE   Damned4

Damned4

170 KM i 4x4

• 95 postów

Napisany 14 grudnia 2011 - 21:23

w poprzedniej omedze miałem sekwencje i to w 2.0 8v, poprzedni właściciel naprawdę się postarał :D no i chyba teraz to ciężko zejść już niżej, no i za 6tys wyrwałem całkiem przyzwoity model, może teraz uda mi się podobna sztuka :D

no i kolejna z Chełma
http://otomoto.pl/op...-C22157243.html, środek trochę zmęczony ale z zewnątrz chyba nie najgorzej, może ktoś rzuci okiem, może warto się przejechać po nią? trochę komis ale.... pomożecie? :D

#13 OFFLINE   RedGold

RedGold
  • 34 postów

Napisany 16 grudnia 2011 - 23:04

Jeśli ma xenon to gdzie spryskiwacze te mieszki podpadają i jeśli się nie myle to już jakiś błąd ma bo świeci sie engine

#14 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 16 grudnia 2011 - 23:12

http://otomoto.pl/op....C22157243.html, środek trochę zmęczony ale z zewnątrz chyba nie najgorzej, może ktoś rzuci okiem, może warto się przejechać po nią? trochę komis ale.... pomożecie?

Szczerze Ci powiem, że gdyby była w komisie oddalonym ode mnie do 20km i w cenie 2500zł to nie wziąłbym jej.

Sztrucel na pierwszy rzut oka i na dodatek drogi!

Moje uwagi:
golas z dołożoną skórą
mieszki tragedia
brak klimatyzacji automatycznej
wnętrze strasznie zajechane
świeci check engine
xenonów fabrycznie nie miała (nie jest to model 98 wzwyż)
rdzę bez problemu widać na fotkach
do full wypasu brakuje jej wiele
handlarz kłamie w żywe oczy w opisie

nie mogę tego zrozumieć - za takie pieniądze można kupić bardzo zadbaną laleczkę!
:masakra:

#15 OFFLINE   zbysio

zbysio

srebrna strzała

• 225 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 18 grudnia 2011 - 00:22

II gen - dyskwalifikacja

nie wiem co Wy macie z tą II generacją? Półtora roku jeżdże obecną Omegą i mam właśnie II gen i nie narzekam. Kwestia mechaniora, który naprawdę ma pojęcie o robocie. Poza tym kilku gazowników już mówiło, że lepiej mieć taką instalkę jak moja od tych sekwencji 50 generacji bo mniej kłopotu.
Poza tym, ludzie nie wierzcie ślepo w opinie, które są wydawane na tym forum, bo nijak się mają do rzeczywistości (chodzi mi o ocenę samochodów na podstawie zdjęć), moją kluche objechaliście dookoła (aż się :censored:) a przez półtora roku żadnej poważnej awarii. Zrobiłem nią już prawie 45 tys km.
BIAŁA STRZAŁA

#16 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 18 grudnia 2011 - 09:38

to ze przy II generacji nei jestes w stanie ustawic mieszanki stechiometryczej tak zeby w kazdej predkosci obrotowej byla prawidlowa. jesli dasz tak zeby na gorze bylo dobrze to na dole bedzie ja zalewac i bedzie palic jak smok. jesli ustawisz dol zeby spalanie bylo ok na gorze jest za malo - a to grozi duzymi kosztami w przypadku V6. uboga mieszanka, wyzsza temp spalania, wypalone gniazda zaworowe, zerwanie filmu olejowego = korby pojda na spacer - ot i o to sie czepiamy. II gen nie nadaje sie do naszych aut. w przypadku v6 podobnie jest z kiepskimi wtryskami - owszem to chwile polata a potem uzyszkodnicy placza ze silniki v6 to gowno bo im sie panewka przekrecila.

#17 OFFLINE   kajojb

kajojb
  • 78 postów

Napisany 18 grudnia 2011 - 13:36

Wady drugiej generacji wg mnie największe - wiem bo sam miałem w C20NE

MIKSER - zwęża dolot, auto nie ma takiej mocy jak powinno na wysokich obrotach. Tak jak pisał beast nie da sie odpowednio ustawić mieszanki tak żeby było odpowiednia na dole i górze obrotów. Po montażu miksera tej mocy na górze będzie brakować również na benzynie i już nigdy jej nie odzyskasz, chyba że wypieprzysz mikser
dalej mamy pierdoły czyli ryzyko wystrzału (raz mi sie zdarzyło przez 4 lata, żadnych szkód nie narobiło), wyraźnie czuć zmiane paliwa (zapomnij sie i wdepnij na jedynce na auto, jak sie przełączy to zęby w kierownicy zostawisz)

jedyny plus - tańsza w zakupie i eksploatacji, choć eksploatacja i tak sie wyrówna a przy dużych przebiegach wyjdzie taniej bo dobra sekwencja jednak mniej LPG spali

#18 OFFLINE   __Robert__

__Robert__
  • 2 331 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 grudnia 2011 - 14:26

Dajcie spokój, II gen LPG to przeżytek totalny, nigdy w zyciu już nie będę miał II gen LPG. Miałem w Scorpio i powiedziałem, że nigdy więcej tego syfu. Teraz mam od ponad 3 lat sekwencję i zero problemów, leje gaz i wymieniam co 15kkm filtry i jeżdżę bez stresu, że coś dupnie pod maską.

#19 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 18 grudnia 2011 - 15:27

Poza tym, ludzie nie wierzcie ślepo w opinie, które są wydawane na tym forum, bo nijak się mają do rzeczywistości (chodzi mi o ocenę samochodów na podstawie zdjęć), moją kluche objechaliście dookoła (aż się )

Widocznie byłeś dużo mniej wymagający niż reszta opiniodawców. Wiesz dla niektórych pojęcie "dobre auto" , to takie które odpala, jakoś się rozpędzi i koło nie odpada :D
A dla tych co "objeżdżają dookoła" widocznie liczy się coś więcej.

nie wiem co Wy macie z tą II generacją? Półtora roku jeżdże obecną Omegą i mam właśnie II gen i nie narzekam. .

Koledzy już powyżej napisali prawdę o II generacji - całkowicie się z nimi zgadzam.

Poza tym kilku gazowników już mówiło, że lepiej mieć taką instalkę jak moja od tych sekwencji 50 generacji bo mniej kłopotu.

I od takich gazowników trzymam się z daleka, bo są to partacze, których poziom wtajemniczenia ogranicza się do II generacji. Nie nazywaj ich więc gazownikami. :masakra:

Sekwencja to rewelacja i mam to szczęście, że blisko mnie zakład mają profesjonaliści. I uważam, że porządna sekwencja z fachowym montażem jest bezproblemowa:)
Ale wierzę w słowa Twoich "gazowników" - bo jeśli oni zakładają sekwencję w ogóle się na tym nie znając, to zaczyna się pasmo kłopotów :D

#20 OFFLINE   Shigella

Shigella

Pozdrawiam

• 18 postów

Napisany 18 grudnia 2011 - 15:48

Ja ostatnio od jednego "f(l)achowca" usłyszałem, że olej opałowy jest lepszy od verv-y :masakra: