Nakładki polaryzacyjne na okulary! Do jazdy nocą!
Napisany 04 grudnia 2011 - 19:47
Napisany 04 grudnia 2011 - 21:30
Napisany 04 grudnia 2011 - 22:40
Napisany 04 grudnia 2011 - 23:35
Napisany 05 grudnia 2011 - 22:57
ja "od zawsze" używam w słońcu okularów polaryzacyjnych i wszystkim polecam - znikają refleksy świetlne, znika odbicie deski w przedniej szybie, jezdnia nabiera kontrastu. Do jazdy nocnej się one nie nadają, bo ograniczają ilość światła wpadającą do oka.
Ja też używam takich "bryli" i do jazdy nocą sie nie nadają. Tak BTW przez nie wyświetlacze LCD wydają się jakby "rozlane" i nie wiedzieć czemu przednie szyby w mijanych renówkach zdają się jakby fioletowe
Napisany 06 grudnia 2011 - 09:30
w lato jak kupilem sobie okulary, siedzialem w gdansku pod sklepem czekalem na zone i nagle sciemnil mi sie wyswietlacz. potem rozjasnil, potem znow sciemnil, podobnie radio. mowie altek sie skonczyl. szybki telefon do klossa - trzymaj dla mnie altek zaraz bedziemy przekladac. dopieor jak do niego dzwonilem spojrzalem pod katem na telefon i sie czarny zrobil wyswietlacz, ale byla polewka :jump:
Napisany 06 grudnia 2011 - 12:13
BTW przez nie wyświetlacze LCD wydają się jakby "rozlane" i nie wiedzieć czemu przednie szyby w mijanych renówkach zdają się jakby fioletowe
Bo renówki mają takie fioletowe przednie szyby, nawet omegi takie miały i widać to bez okularów.
Do jazdy w dzień używam ciemnych szkieł z polaryzacją i nic mi sie nie rozmazuje ani dziwnie nie zaciemnia. Okulary tak naprawdę na narty (ale wyglądają zwyczajnie) kupiłem dawno temu w sklepie sportowym za około 100zł.
Bardzo dobrze poprawiają widoczność.
Może te nakładki to zwyczajny badziew? albo dużo światła wpada z boku i jest taki efekt?
Napisany 06 grudnia 2011 - 22:45
Napisany 09 grudnia 2011 - 12:04

Napisany 09 grudnia 2011 - 12:07