Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

problem z BRC Just

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   rADEMENES14

rADEMENES14
  • 55 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 26 listopada 2011 - 20:03

witam.
mam problem ponieważ moja instalacja przestała działać z dnia na dzień.
wczoraj auto normalnie chodziło dzisiaj wieczorem chciałem podjechać do Biedronki:) i zonk, wkładam kluczyk do stacyjki przekręcam, a centralka gazu nie działa....

nie zapalają się diody w środku auta przy przełączniku Benzyna/gaz. Nic nie można zrobić po prostu zachowuje się jakby sterownik gazu nie podawał napięcia na elektrozawory i resztę instalacji. Sprawdzałem, to napięcie dochodzi do sterownika

Jak podam napięcie bezpośrednio na elektrozawór to włączają sie i jakiś taki mniejszy sterownik z zieloną diodą która po chwili gaśnie. ale auta nie można zapalić...
nie wiem, brak mi sił

help

#2 OFFLINE   petronello

petronello
  • 18 postów

Napisany 26 listopada 2011 - 20:42

Po pierwsze sprawdź bezpieczniki od sterownika gazowego, powinny być dwa, jeden od po stacyjce a drugi na stałe, zobacz czy się jakis nie przepalił, sterownik będzie pod maską, spisz sobie z niego jaki model, znajdź jakis schemacik montażu będzie wtedy prosciej, lub centralka siadła co też się może zdażyć.
Po za tym nie ma innych możliwosci

#3 OFFLINE   rADEMENES14

rADEMENES14
  • 55 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 26 listopada 2011 - 22:12

Po pierwsze sprawdź bezpieczniki od sterownika gazowego, powinny być dwa, jeden od po stacyjce a drugi na stałe

czyli prąd podawany jest od stacyjki w momencie włączenia zapłonu tak??? i tam powinien być bezpiecznik?

bo jeden jest ale pod maską i prąd z niego zasuwa do sterownika, (czyli to jest ten stały)?

#4 OFFLINE   petronello

petronello
  • 18 postów

Napisany 27 listopada 2011 - 11:51

tak to jest ten stały plus, po stacyjce powinien być drugi. Sprawdź sobie na necie schemat połączeń twojej instalacji, po kolorach kabli będzie Ci łatwiej go odszukać.
Albo napisz mi model sterownika i centralki to może cos wykąbinuje.