Jak to warto czasem sprawdzić światła stopu!!!!
Napisany 25 listopada 2011 - 04:09
Posiadam omege od około miesiąca jak ją nabyłem oczywiściwe pierwsze co to przed jazdą sprawdziłem kierunki i inne oświetlenie.Wszystko było ok a od około 2 tygodni miałem na drodze dziwne zajścia takie jak naprzykład ostre chamowania za mną czy innych kierowców z nietęgimi minami jak mnie wyprzedzali i w codziennym gonieniu w pracy i i życiu nie zastanawiałem się za wiele nad tym choć pare razy przyszło mi na mysl sprawdzić światła moje stopu ale pamięć zawodziła i nie pamiętałem o tym.aż wczoraj szwagier kupił busa i ja nim jechałem a szwagier jechał moim samochodem no i tak jadąc i jadąc a mgiełka była taka niewielka to nie uwaga spowodowała że wjechałem we własną omege busem szwagra bo nie było stopów on jakoś dziwnie zachamował ja byłem za blisko i wjechałem moim chakiem szwagrowi w zderzak do busa. Okazało się że nie wiem jaki czas ale ja nie miałem żadnego światła stopu i jak ktoś w Poznaniu jechał za taką omegą to bardzo przepraszam było to nie świadomie:D
Napisany 25 listopada 2011 - 09:28
Napisany 25 listopada 2011 - 09:57
Napisany 25 listopada 2011 - 10:15
rozumiem, że Omege masz od miesiąca ale kierowcą jesteś parę lat zapewne??
światła stop mają silną czerwoną barwę, na ogół

kierowca jak to się mówi, powinien mieć oczy wszędzie:zdziwnienie: i taką poświatę to mozna zobaczyć przy/w garażu/ budynku np

ja jakis czas nie miałem wstecznego i korzystałem ze swiateł stopu, zeby sobie w ciemnościach wycofać kawałek (podświetlając stopem) :up:
a trzecie światło masz??
bo jeśli masz, to wieczorem na tylnej szybie też owa "poswiata" powinna byc widoczna :tak:
także, jeśli bys się bardziej rozglądał, a nie patrzył tylko w przednią szybę

:hmm: tak myślę, że tylko podświetlenie tablicy rej może byc niewidoczne

no ale dobrze, że tylko tyle się stało i to w "rodzinie"

pozdrawiam

Napisany 25 listopada 2011 - 10:18
Witajcie
Posiadam omege od około miesiąca jak ją nabyłem oczywiściwe pierwsze co to przed jazdą sprawdziłem kierunki i inne oświetlenie.Wszystko było ok a od około 2 tygodni miałem na drodze dziwne zajścia takie jak naprzykład ostre chamowania za mną czy innych kierowców z nietęgimi minami jak mnie wyprzedzali i w codziennym gonieniu w pracy i i życiu nie zastanawiałem się za wiele nad tym choć pare razy przyszło mi na mysl sprawdzić światła moje stopu ale pamięć zawodziła i nie pamiętałem o tym.aż wczoraj szwagier kupił busa i ja nim jechałem a szwagier jechał moim samochodem no i tak jadąc i jadąc a mgiełka była taka niewielka to nie uwaga spowodowała że wjechałem we własną omege busem szwagra bo nie było stopów on jakoś dziwnie zachamował ja byłem za blisko i wjechałem moim chakiem szwagrowi w zderzak do busa. Okazało się że nie wiem jaki czas ale ja nie miałem żadnego światła stopu i jak ktoś w Poznaniu jechał za taką omegą to bardzo przepraszam było to nie świadomie:D
sie ma komputer i on sprawdza.

Napisany 25 listopada 2011 - 10:27
Ja jezdze samochodem juz wiele lat nie miałem ani jednego wypadku i posiadam zawodowe uprawnienia ale to co się stało napisałem na dowód że w codziennym zalataniu i rutynie taka podstawowa umyka czasem żecz jak sprawdzić swiatła STOP!!
No to co napisałeś o poświatach i wszystkich innych oznakach że nie ma świateł STOP to masz racje i zgadzam się z tobą w 100% ale czasem poprostu coś uleci i tak potem kończy się ta nioeuwaga jak moja.naszczęscie bez wielkich strat.A co do komputera panowie to macie racje pali się mi napis jak odpalam ale co tam napisane nie mam pojęcia bo mam strasznie niewiele go widocznego i tym też zajme się niebawem.
Napisany 25 listopada 2011 - 10:28
Napisany 25 listopada 2011 - 10:32
Napisany 25 listopada 2011 - 10:33
Napisany 25 listopada 2011 - 10:35
Napisany 25 listopada 2011 - 10:37
Napisany 25 listopada 2011 - 10:46
Napisany 25 listopada 2011 - 13:19
przy demontazu bardzo latwo go polamac. on nie jest wykrecany tylko wciskany i blokowany
Zeby wyjac bez popsucia - zdejmujemy oslone nad nogami, nastepnie nawiew powietrza nad nogami tez, potem hebel w podloge i z wylacznika wyciagamy ten ruchomy "cycek" a nastepnie tulejke zabezpieczajaca w ktorej "cycek" pracuje, dopiero wtedy sciskamy DELIKATNIE zatrzaski i wyjmujemy wylacznik. Aha, no i jeszcze trzeba odlaczyc wtyczke

Napisany 25 listopada 2011 - 14:23

Napisany 26 listopada 2011 - 01:01
Napisany 06 lutego 2012 - 12:31
..miałem kiedyś podobnie..poprzepalały sie "stopy" ale dość szybko w korku ktoś mnie uświadomił, iż ich nie posiadam.
Guest_nicoz0_*
Napisany 20 maja 2013 - 23:59
Napisany 21 maja 2013 - 04:09
Może by tak zacząć od opcji :szukaj: --> http://forum.omegakl...ead.php?t=13300Nadmienie, ze do MIDa mialem dwie wtyczki, zolta i czarna. Nie wiem, czy jest wtyczka do CC, nie zabardzo ogarniam, czego szukac.
Napisany 21 maja 2013 - 07:05
Może nie całkiem bez problemu,ale wykonalne.czy mozna dolozyc bez problemu uklad CC
Tak jeżeli nie maczy trzeba cos rzezbic we wiazce.
czy jest wtyczka do CC
Guest_nicoz0_*
Napisany 21 maja 2013 - 09:22
Tak jeżeli nie ma
Ale jesli jest, to kupuje modul, wkladam i bangla?
Jesli bowiem nie ma, to sztuka dla sztuki.
Ziutek na co Ty mi dajesz rozpiske do MIDa?