Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

POMOCY!!!!WYWALA BEZPIECZNIK PO WŁĄCZENIU KLIMY!!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   michal987654321

michal987654321

Zbanowany

• 1 677 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 17 lipca 2007 - 15:00

WITAM!! :mrgreen:
Panowie mam następujący problem...otóż pewnego ładnego (ciepłego)dnia jechałem sobie omesią z włączoną klimą , nagle się wyłączyła :roll: .Gdy pojechałem do domu odrazu sprawdziłem bezpiecznik okazuje się że spalony....więc wymieniłem jadę następnego dnia włączam klimę a tu znów poleciał bezpiecznik.Zaznaczam że nawiew normalnie mogę włączyc i nie pali bezpiecznika lecz gdy włącze klimę odrazu pali.Wie moze ktos co z tym jest???byłem dziś chciałem nabic klimę lecz gość powiedział który miał nabijać że jest ciśnienie a na tą awarię powiedział że gdzieś jest zwarcie więc wybrałem się do znajomego elektryka on równiez spalił bezpiecznik ale później odłączył sprężarkę (na jakimś sprzęgiełku)i powiedział że sprężarka jest walnieta :shock: :shock: :shock:ździwiło mnie to i dlatego piszę do was co wy na to???ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI THX :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

POZDRAWIAM MICHAŁ!!!! :mrgreen:

P.S auto to omega b 1994rok 2.0 16v

#2 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 17 lipca 2007 - 15:03

sprężarka jest walnieta

- i ma racje, użyj opcji szukaj bo był już taki sam problem

#3 OFFLINE   frodo-pl

frodo-pl
  • 256 postów

Napisany 24 lipca 2007 - 22:09

Jak elektryk odłączył sprężarkę i jest OK to znaczy, że sprzęgło przy niej ma zwarcie. Sprężarka nie koniecznie do wymiany ponieważ sprzęgło magnetyczne jest wymienne. Sciąga się koło itd.

#4 OFFLINE   orzech212

orzech212
  • 11 postów

Napisany 25 lipca 2007 - 19:31

Jak elektryk odłączył sprężarkę i jest OK to znaczy, że sprzęgło przy niej ma zwarcie. Sprężarka nie koniecznie do wymiany ponieważ sprzęgło magnetyczne jest wymienne. Sciąga się koło itd.

miałem ten sam problem, po prostu miałem zwarcia na instalacji pod sprężarką, kabelki się przetarły i mi wywalało bezpiecznik. Zaizolowałem i po kłopocie musisz dobrze poszukać..
Orzech