Czy miska olejowa od silnika BMW 2.5 td pasuje do opla omegi b 2.5 td
Napisany 13 listopada 2011 - 16:17
Napisany 13 listopada 2011 - 20:22
ze względu na układ kierowniczy a dokładniej drążek środkowy, w bmw cały układ jest przed silnikiemnie spasuje,
Napisany 13 listopada 2011 - 22:48
A dodam jeszcze że ten silnik umieszczony jest również w omedze i układ kierowniczy jest taki sam tylko może rocznik nie ten bo moja jest z 1995 a ta gdzie jest dobra miska z 1997
Napisany 13 listopada 2011 - 22:52
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 13 listopada 2011 - 23:15
najpierw piszesz o BMW teraz o omedze z omegi do omegi pasuje z bmw do omegi nieA dodam jeszcze że ten silnik umieszczony jest również w omedze i układ kierowniczy jest taki sam tylko może rocznik nie ten bo moja jest z 1995 a ta gdzie jest dobra miska z 1997
Napisany 14 listopada 2011 - 10:08
drodzy klubowicze czy pasuje miska olejowa od silnika bmw 2.5 td który był umieszczony również w omedze bo mam możliwość zakupu do swojej omzy lecz się boję się czy będzie pasować
pozwólcie, ze odpowiem...
I tak i nie. Zależy jaka dokładnie miska z jakiego dokładnie BMW... rocznik itp. Nie wszystkie miski pasują, ale są takie, które pasują. Sam osobiście miałem wymienioną od BMW i pasowało... Problem jest jedynie w smoku - trzeba go skrócić...
Tak BTW. Mam i miskę i smok przerobiony, zostawiłem sobie na wszelki wypadek.
A - jest jeden mały szczegół... moja miska od BMW nie miała fabrycznie czujnika poziomu oleju... więc zawsze wyskakiwał błąd - głównie z tego powodu, kupiłem miskę od omegi i zmieniłem na oryginalną...
Jeszcze coś - miska od BMW pasująca do omegi ma "listki" od dołu, wygląda, że po to, by było lepsze chłodzenie... ale efekt jest taki, że przez to, prześwit jest ciut mniejszy ... czyli miska jest bardziej narażona na uszkodzenie...
Na tyle jest niższa, że widać po prostu...
Czyli - przed zakupem musisz upewnić się, że miska wygląda tak samo - były dwie wersje. wózek z przodu i bardziej z tyłu. Dlatego "miska od BMW" to za mało... trzeba jeszcze dokładnie się przyjrzeć.
PS: uszczelka oczywiście oryginalna...
PS2: Ja też kupiłem miskę od bmw bo była zamontowana w omedze... stąd byłem bardziej odważny w zakupie...
Napisany 18 listopada 2011 - 21:43

Napisany 21 listopada 2011 - 09:49
Jeśli wymieniłeś miske olejową na miskę od BMW bez żadnych problemów, bez ingerencji w smog... to znaczy, że miska którą miałeś wcześniej, nie była od omegi, tylko właśnie od bmw. Z żeberkami miska była w BMW. Że nie wspomnę o tym, iż wewnątrz, miska jest ciut inna, dlatego trzeba skrócić smog. Oryginalny w omedze jest ciut dłuższy (parę centymetrów)
Ale, najważniejsze, że wszystko gra

Napisany 21 listopada 2011 - 13:00
Napisany 24 stycznia 2012 - 11:18