ustawienie ciśnienia na reduktorze brc genius 1500
Napisany 02 listopada 2011 - 00:34
wiecie może w jaki sposób ustawić ciśnienie na parowniku brc genius g 1500?od jazdy na lpg wyskakuje mi błąd ubogiej mieszanki,a przy przyspieszaniu na większych prędkościach czuć lekkie szarpnięcia,zawachania,tak jakby brakowało mu paliwa.podejrzewam,że parownik daje za małe ciśnienie i chciałbym go podregulować.
w która stronę trzeba obrócić śrubę,żeby zwiększyć a w ktorą zmniejszyć ciśnienie?czy moze coś sie stać jak ustawie za wysokie?
Napisany 02 listopada 2011 - 05:04
Napisany 02 listopada 2011 - 09:13
Napisany 03 listopada 2011 - 01:28
Z BRC jest podobnie jak z benzyną

1. moze byc zastosowany plastikowy filtr fazy lotnej ktory ulegal rozpuszczeniu
2. korekta "mapy"
3. uszkodzony reduktor lub wtryskiwacz
bo zadko wytepuje problem szarpania z powodow za niskiego cisnienia gazu poniewaz przy spadku nastepuje przelaczenie na PB. chyba ze ktos wczesniej zmniejszyl cisnienie przelanczania do granic minimalnych

wiec najprosciej udaj siee do swojego gazownika

Napisany 03 listopada 2011 - 09:34
Z BRC jest podobnie jak z benzyną
Nie podchodź bez komputera. Każda zmiana ciśnienia wiąże się z tym że instalacja nie będzie pracowała poprawnie ponieważ instalacja gazowa była zaprogramowana przy ciśnieniu 1bar i gdy teraz zmienisz ciśnienie na 1,5 przykładowo to nie będzie odpowiedniej korekcji mieszanki. W twoim przypadku może wystąpić kilka przyczyn:
1. moze byc zastosowany plastikowy filtr fazy lotnej ktory ulegal rozpuszczeniu
2. korekta "mapy"
3. uszkodzony reduktor lub wtryskiwacz
bo zadko wytepuje problem szarpania z powodow za niskiego cisnienia gazu poniewaz przy spadku nastepuje przelaczenie na PB. chyba ze ktos wczesniej zmniejszyl cisnienie przelanczania do granic minimalnych
wiec najprosciej udaj siee do swojego gazownika
dzięki za rady.juz mi sie odechciało samemu grzebać

Napisany 03 listopada 2011 - 22:19
dzięki za rady.juz mi sie odechciało samemu grzebać
Mam BRC SQ24 i rzeczywiście bez kompa i mapsensor-a nic nie zrobisz.
Napisany 04 listopada 2011 - 00:03
Mam BRC SQ24 i rzeczywiście bez kompa i mapsensor-a nic nie zrobisz.
:tak:
Napisany 05 listopada 2011 - 03:20
powiedział,ze mieszanka powinna był ok przy aktualnych ustawieniach,ale coś tam podciągnął jeszcze troche