jak zapobiec utlenianiu alufelg?
Napisany 30 października 2011 - 16:09
Ktoś może ma pomysł co zrobić by wyeliminować problem?
Napisany 30 października 2011 - 16:45
znajomy teraz założył zimówki na stalówki i za godzinę kapeć, co się okazało, opona cała , wentyl nowy, po dokładnym sprawdzeniu okazało się że jest dziurka w stalówce :-o ale nie była przerdzewiała

Napisany 31 października 2011 - 16:15
Ktoś może ma pomysł co zrobić by wyeliminować problem?
Miałem taki przypadek. Rozwiązanie jakie zastosowałem, to polakierowanie felg w miejscu styku z oponą (po uprzednim wyczyszczeniu).
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 01 listopada 2011 - 08:04
Napisany 01 listopada 2011 - 09:26
Z utlenianiem mam kłopot co roku, przed zimą jedna czy dwie opony są puste i mam przeciek pomiędzy felgą a oponą. W wulkanizacji zdejmują oponę, zakładają felgę na karuzelę i jadą szczotką drucianą. potem jest na jakiś czas spokój. Ale po jakimś czasie zaczyna się znowu sączyć - co jakieś 2 tygodnie muszę dopompować koła.
Malowanie zwykłym lakierem bezbarwnym miejsca styku felgi i opony pomoże? Potrzebny podkład?
Napisany 01 listopada 2011 - 10:48
Napisany 01 listopada 2011 - 15:28
Malowanie zwykłym lakierem bezbarwnym miejsca styku felgi i opony pomoże? Potrzebny podkład?
Podkład jest wskazany
Możesz pokazać jak to wygląda?
Może oponki puszczają:hmmm:
tej zimy zaszalałem i na stalówkach już nie śmigam:DZimą to nie problem, prawie wszyscy śmigają na stalkach.
Napisany 01 listopada 2011 - 17:56
Napisany 01 listopada 2011 - 18:05
Napisany 01 listopada 2011 - 18:49
Ja zrobiłem bezbarwnym lakierem w sprayu, trzy warstwy. Od czterech lat spokój.
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją