Tylne koła jakby wpadały w poślizg
Napisany 14 lipca 2007 - 14:26
dokładniej rzecxz ujmując rzuca lekko tyłem na prawą stronę ale tylko przy mokrej nawierzchni na białych pasach (przejściu dla pieszych)
edit - Beast - scalilem posty
Napisany 14 lipca 2007 - 14:56
Ostatnio zauważyłem jadąc trasą , kiedy pada deszcz i przejeżdżam przez przejście dla pieszych to tylne koła gdy najadą na te właśnie pasy lekko ściąga tak jakby samochód wpadał w poślizg wcześniej tego nie miałem czy może to być związane z uszkodzeniem jakiegoś elementu tylnego zawieszenia??? Ogólnie na mokrej nawierzchni dziwnie się tył zachowuje nawet gdy się poprostu jedzie ze stałą prędkością to aż się troche plecy robią mokre. Co to może być
dokładniej rzecxz ujmując rzuca lekko tyłem na prawą stronę ale tylko przy mokrej nawierzchni na białych pasach (przejściu dla pieszych)
edit - Beast - scalilem posty
podjedz gdzies na diagnostyke zawieszenia, moze tuleje na wahaczach moze ci sie kąty i zbieznosc rozjechala a moze poprostu opony juz na smietnik sie nadaja
Napisany 14 lipca 2007 - 20:53
Napisany 14 lipca 2007 - 21:01
Przeciez TC wlacza sie zawsze automatycznie po zapaleniu silnika, mozna je jedynie samemu wylaczyc.Jesli masz kontrole trakcji wlacz ja i zobacz czy nadal zarzuca d*pą. J
Napisany 14 lipca 2007 - 21:01
Na owych pasach kola po prostu traca przyczepnosc (gładka, śliska nawierzchnia) a ze auto ma tylni naped i nie małą moc kola w tym momecie zaczynaja sie szybciej obrac (o ile w momencie pokonywania zakretu dodajesz gazu) i efekt jest taki ze lekko zarzuca tyłem. U mnie jest tak samo. Jesli masz kontrole trakcji wlacz ja i zobacz czy nadal zarzuca d*pą. Jesli tak to najprawdopodobniej amorki tylnie do wymiany... Jesli chodzi o trwalosc tylniego zawieszenia w Omedze to jest super, jesli masz przejechane mniej niz 150 000 (po niemieckich drogach) to raczej nic tam sie nie powinno jeszcze dziać...
TC jest na stale wlaczona i co najwyzej mozna ja wylaczyc
Napisany 14 lipca 2007 - 21:10
U mnie jest identycznie.Na owych pasach kola po prostu traca przyczepnosc (gładka, śliska nawierzchnia) a ze auto ma tylni naped i nie małą moc kola w tym momecie zaczynaja sie szybciej obrac (o ile w momencie pokonywania zakretu dodajesz gazu) i efekt jest taki ze lekko zarzuca tyłem. U mnie jest tak samo
Czy czasem te pasy nie były ostatnio odnawiane.?
Z tego co ostatnio zauważyłem to nie wiem czym te pasy malują, ale nawet ciężarówką mam problem w zatrzymaniu auta jak choć odrobine wjadę na te pasy przy mokrej nawierzchni. Nie szukałbym tutaj przyczyny w zawieszeniu.
Napisany 14 lipca 2007 - 23:20
Napisany 15 lipca 2007 - 21:31