skąd są te lampcie panowie
Napisany 30 czerwca 2006 - 02:50
A czy w xenonach tez da sie zrobic tak jak u Cichego?
Da sie :grin: :grin: Tylko trzeba sie troche pobawic

Napisany 02 lipca 2006 - 08:00

Napisany 02 lipca 2006 - 08:25
Siemacie mam w omie B stare lampy ale nie wiem czy w soczewkowych są takie same uchwyty rozmieszczone. Kto przeżucał
:
:
:
:
: Ja mam fotke tyko nie wiem jak ją ją pokazać znalazłem w omie B bixenony :mrgreen: to jest fajny myk.cena też 4razy wyższa od zwykłych soczewek.
uchwyty pasuja, Vilip przekładal całkiem niedawno
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 02 lipca 2006 - 09:22
mam fotke tyko nie wiem jak ją ją pokazać znalazłem w omie B bixenony to jest fajny myk.cena też 4razy wyższa od zwykłych soczewek.
eee tam, ktoś założył sam a teraz nie wiadomo ile chce kasy za to, możesz zrobić to sam bo soczewki z rozbitego auta chodzą po rozsądnych cenach.. od 30 do 150 zł za sztuke....
Napisany 02 lipca 2006 - 09:47
soczewki z rozbitego auta chodzą po rozsądnych cenach.. od 30 do 150 zł za sztuke....
tak, ale cholernie trudno dostac komplet, ja szukalem rok i dalem sobie luuz

"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 02 lipca 2006 - 16:37
soczewki z rozbitego auta chodzą po rozsądnych cenach.. od 30 do 150 zł za sztuke....
Trzeba było pytać wcześniej. Komplet lamp z soczewkami z mazdy 626 znajdziesz gdzieś pod mastem na bugaju w warcie.

Napisany 02 lipca 2006 - 16:46
nie przesadzaj, szukałem ok 2 tyg temu i było jak mrówków, od audi, bmw z rovera....
http://www.allegro.p...n_dynamic_.html
http://www.allegro.p...o_montarzu.html
jest wiecej...
Napisany 02 lipca 2006 - 22:08
Siemacie mam w omie B stare lampy ale nie wiem czy w soczewkowych są takie same uchwyty rozmieszczone. Kto przeżucał
:
:
:
:
: Ja mam fotke tyko nie wiem jak ją ją pokazać znalazłem w omie B bixenony :mrgreen: to jest fajny myk.cena też 4razy wyższa od zwykłych soczewek.
uchwyty pasuja, Vilip przekładal całkiem niedawno
uchyty są identyczne (mówimy o soczewkach które były montowane w rocznikach `98-`99), te poliftowe czyli `00-`03 wymagają lekkiej przeróbki i troche wystają

Napisany 04 lipca 2006 - 09:02
Napisany 04 lipca 2006 - 09:27
Napisany 04 lipca 2006 - 09:36
Napisany 04 lipca 2006 - 10:04
Napisany 05 lipca 2006 - 21:06
rozłożenie jedenej lampy zajmuje mi jakieś 5-10minut (pierwszą robiłem ok 30min)
pozdrawiam
Napisany 17 lipca 2006 - 15:00
opis jak rozebrać lampy (wszystkie typy od omsei B i tzw C) . Skombinuj najlepiej opalarkę, ew. może być suszarka do włosów . Potrzebujesz jeszcze trochę miejsca, najlepiej wyłóż podłogę papierem (klej mocno brudzi).Śrubokręt (szeroki) oraz jakieś cokolwiek co podłożysz pod uchwyty (oczka) które zapinają się na tylniej części lampy(te co są całością ze szkłem). Musisz je mieć podważone, podparte tak aby nie haczyły przy odklejaniu szkła. Teraz równomiernie ogrzej na całym obwodzie miejsce klejenia. Zauważ, że klej już po chwili robi się bardzo miękki.(sprawdź np śrubokrętem). Ogrzewaj równo parę minut, ale ostrożnie żebyś czegoś nie przypalił .(opalarka może ci stopić co nieco jak za mocno ogrzejesz). Suszarką trzeba grzać ok. 10minut. Po ogrzaniu zacznij podważać palcami którąś ze stron. Idzie dosyć ciężko. Teraz pytanie, czy ten reflektor nie był już kiedyś otwierany. Bo jak był to czy nie jest zaklejony na amen jakimś klejem do szyb (ja tak sobie moje lampy załatwiłem). Ciężko dostać jakiś mądry klej, ja po fakcie wychaczyłem u lakiernika ciekawą masę do uszczelniania (jak będziesz miał pytania to pisz). Obecnie rozkładałem lampy xenonowe, i użyłem do tego ten sam klej który został w szczelinach. Musisz go równomiernie rozłożyć w szczelinie.(można ogrzać, będzie łatwiej) Przed złożeniem obowiązkowo rozgrzać klej opalarką/suszarka. Wtedy złóż całość i zostaw do ostygnięcia kleju. Jak dobrze zrobisz, to lampy nie będą parować. Mi się udało.
rozłożenie jedenej lampy zajmuje mi jakieś 5-10minut (pierwszą robiłem ok 30min)
pozdrawiam
z mojego doswiadczenia dodam tylko że gdyby lampa parowała do wystarczy ją uszczelnić siliconem najlepiej uniwersalnym i przezroczystym. jak dobrze go przytniesz to nawet nie bedzie go widac po otwarciu maski

Napisany 19 lipca 2006 - 16:46
Napisany 19 lipca 2006 - 18:25

Napisany 19 lipca 2006 - 20:28
mierz średnice soczewki kupuj projektory bi-xenon i JAZDA!
!
ponoc pasują bixenonowe soczewki od audi a4/s4
Napisany 19 lipca 2006 - 22:29
Napisany 20 lipca 2006 - 07:19
nie wiem jakie masz przetwornice, ale zarniki powinienes montowac D2S, na allegro ok 100zl sztuka... kup nowe, poniewaz uzywane moga swiecic w rozniacych sie kolorach... pozostaje zamontowac calosc...nie bardzo sie znam na tym wszystkim wiec bedzie mi bardzo ciezko.mam juz przetwornice do tych lamp i zastanawiam sie jakie do tego zarowki teraz i gdzi najlepiej i najtaniej kupie?czy jeszcze cos potrzebuje?