Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ogień z rury dolotowej

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   robobikus

robobikus

Robert jak by kto pytał.

• 13 postów

Napisany 01 października 2011 - 22:19

Witam mam taki problem podczas odpalania miałem zdjętą rurę dolotową przed przepływką i podczas odpalania kolega zauważył wydostający się ogień z tej rury przy okazji jakieś strzały i puki stuki, z rury wydechowej chyba też, i nie za bardzo chce odpalać raz odpali raz nie. Kojarzy ktoś co to może być. przy okazji dodam że w tym czasie wariuje obrotomierz skacze do góry. odpalany jest na benzynie.
Auto było po wymianie głowicy i od tego czasu tak się dzieje.
Pozdrawiam

#2 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 02 października 2011 - 13:29

a rozrząd dobrze poskładany , wydaje się że nie , płomień cofa się przez otwarty zawór - zapłon w nie odpowiednim momencie

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#3 OFFLINE   robobikus

robobikus

Robert jak by kto pytał.

• 13 postów

Napisany 02 października 2011 - 13:42

Witam, miałem takie same przypuszczenia, ale wychodzi na to że rozrząd jest dobrze złożony, a mianowicie tak że prawe koło strzałka u góry, a lewe kreska pokrywa się ze znakami na obudowie, tylko na środku kół są znaki które się nie pokrywają ale wychodzi na to że tak ma być. Ja mam takie przypuszczenia że może to być czujnik położenia wałków rozrządu, już taki zamówiłem teraz czekam aż przyjdzie. Chyba że może znajdę na forum jakiś bardzo dokładny opis ustawienia rozrządów w takim moim oplu. Albo ktoś wie gdzie tego szukać, albo ma ?

#4 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 02 października 2011 - 13:57

Chyba że może znajdę na forum jakiś bardzo dokładny opis ustawienia rozrządów w takim moim oplu. Albo ktoś wie gdzie tego szukać, albo ma ?

proszę bardzo - http://forum.omegakl...ead.php?t=24766

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#5 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 02 października 2011 - 14:04

Chyba że może znajdę na forum jakiś bardzo dokładny opis ustawienia rozrządów w takim moim oplu

W sprawdzonych poradach masz opis wymiany rozrzadu w xevie ze zdjeciami i ustawieniem na znaki - poszukaj.

prawe koło strzałka u góry, a lewe kreska pokrywa się ze znakami na obudowie

No to jest troszeczke nie tak raczej :p Znaki na kolach maja sie pokrywac z nacieciami na obudowie (nie patrzysz na oznaczenia trojkacikow exhaust/inlet na kolach tylko na naciecia na kolach).

EDIT bo troche sklamalem :p Na lewym kole znak na inlet a na prawym na exhaust ma byc przy nacieciu na kole.