nawiew działa tylko na 4
Napisany 26 września 2011 - 22:13
co mogło paść w sterowaniu prędkościami nawiewu gdy działa tylko na najwyższych obrotach(nawiew manualny)
trochę jest to upierdliwe i głośne zwłaszcza, a przyszła już pora roku że trzeba używać ogrzewania.
pozdr.
Napisany 27 września 2011 - 11:30
Bys nie pomylil bo do klimatronika jest inny.A ty masz manuala.
Napisany 27 września 2011 - 13:20
Dzięki za odpowiedź, tak myślałem tylko gdzie on się znajduje bo nie mogę go namierzyć. A czy od modelu (2,5 V6), ktòry pokazał kolega na allegro będzie pasował?
Napisany 27 września 2011 - 14:52
Witam
Dzięki za odpowiedź, tak myślałem tylko gdzie on się znajduje bo nie mogę go namierzyć. A czy od modelu (2,5 V6), ktòry pokazał kolega na allegro będzie pasował?
Za schowkiem pasażera zdemontuj go i jak dobrze popatrzysz to będzie goło dmuchawy z lewej strony idą do niego kable
Tu masz poglądowe foto

Napisany 28 września 2011 - 18:05
Dzięki wielkie, dużo mi to pomogło, rezystor już namierzony.
Pozdr.
Napisany 03 lipca 2014 - 21:38
Konkretnie o ten mi chodzi - w opisie jest klimatyzacja manualna, ale ten rezystor wygląda całkiem normalnie: http://allegro.pl/re...4368427437.html
Napisany 03 lipca 2014 - 21:42
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 03 lipca 2014 - 22:02
chyba że do manuala jest właśnie taki.
właśnie taki jest :tak:
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 03 lipca 2014 - 22:17

Napisany 04 lipca 2014 - 16:12
Czyli jak rozumiem do "klimatyzacji manualnej" i bez klimatyzacji jest takie samo i spokojnie mogę brać?
tak
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 07 lipca 2014 - 14:25

Rozumiem, że on jest zamontowany w przewodzie powietrznym i jest na bieżąco chłodzony przepływającym powietrzem. Ale czy to normalne, że bez chłodzenia powietrzem nagrzewa się tak szybko do temperatury, w której nie można go nawet dotknąć?
Napisany 07 lipca 2014 - 15:04
Ale czy to normalne, że bez chłodzenia powietrzem nagrzewa się tak szybko do temperatury, w której nie można go nawet dotknąć?
tak , bardzo mocno się nagrzewa , dlatego jest osłonka i
jest zamontowany w przewodzie powietrznym i jest na bieżąco chłodzony przepływającym powietrzem.
Urbino 18
Napisany 07 lipca 2014 - 15:18
Napisany 07 lipca 2014 - 15:22
Urbino 18